فدیریکا موگورونی، رئیس پالیسی خارجی اتحادیۀ اروپا، روز جمعه اعلام کرد که روز سه شنبه میزبان وزیران خارجۀ بریتانیا، فرانسه و آلمان در بروکسل، پایتخت بلجیم، خواهد بود.
هدف این نشست بحث در مورد توافق هسته ای ایران است، توافق که دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده، هفتۀ گذشته از آن بیرون شد.
در اعلامیۀ که از سوی رئیس پالیسی خارجی اتحادیۀ اروپا نشر شده است، از محمد جواد ظریف، وزیر خارجۀ ایران، نیز دعوت شده است تا در این نشست، شرکت کند.
در همین حال، برونو لی مایر، وزیر خارجۀ فرانسه، گفته است که اروپا نباید ایالات متحده را به مثابۀ "پولیس اقتصادی جهان" تلقی کند. وزیر خارجۀ فرانسه تاکید کرده است که در مورد توافق هسته ای ایران، منافع فرانسه را در نظر خواهد داشت.
آقای ماریو روز جمعه به رادیو یک اروپا گفت که ملت های اروپا باید از "حاکمیت اقتصاد خود دفاع" کنند.
در همین حال، انگلا مرکل، صدراعظم آلمان، روز جمعه گفت که خروج ایالات متحده از توافق هسته ای ایران، موجب تضعیف اعتماد به نظم جهانی شده است.
خانم مرکل روز جمعه همچنین با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، در مورد خروج امریکا از توافق هسته ای ایران، صحبت کرد. دفاتر آقای پوتین و خانم مرکل گفته اند که رهبران دو کشور بر ادامه و حفظ توافق هسته ای ایران، تاکید کردند.
پس از آنکه ایالات متحده از توافق هسته ای ایران بیرون شد، رئیس جمهور ترمپ روز چهار شنبه هشدار داد که اگر ایران تلاش کند سلاح هسته ای تولید کند، چنین اقدام "نتایج بسیار جدی" را در قبال خواهد داشت.
رئیس جمهور ایالات متحده همچنین گفت که کشورش به زودی تعزیرات اقتصادی را بار دیگر بر ایران وضع خواهد کرد. آقای ترمپ گفته است که هدف ادارۀ تحت امرش از وضع تعزیرات جدید بر ایران، وادار کردن مقامات تهران برای توافق جدید است که در برگیرندۀ آزمایشات میزایل های بالستیک ایران و حضور گستردۀ نظامیان ایرانی در سوریه، یمن و سایر کشور های شرق میانه خواهد بود.
با وجود خروج ایالات متحدۀ امریکا از توافق هسته ای ایران و تهدید رئیس جمهور ترمپ مبنی بر وضع تعزیرات تازه بر ایران، پنج عضو دیگر این توافق که شامل بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین و آلمان می شود، همه حمایت شان را از توافق هسته ای ایران، اعلام کرده اند.