ادارۀ تنظیم داروی اتحادیه اروپا روز چهارشنبه ششم جنوری (۱۷جدی) تطبیق اضطراری واکسین کووید۱۹ شرکت مودرنا را تصویب کرد.
این اقدام، امید اروپاییها را برای مهار کردن همهگیری کووید۱۹ که از هنگام شیوع آن در دسمبر ۲۰۱۹ تاکنون بیش از ۸۵ میلیون نفر را مبتلا و ۱.۹ میلیون نفر را در سراسر جهان به کام مرگ فرستاده، بیشتر ساخته است.
این واکسین که برای تطبیق بر افراد بالاتر از ۱۸ سال تایید شده است، هنوز به تایید کمیسیون اروپا احتیاج دارد، اما ایمر کوک، رییس اداره تنظیم داروی اتحادیه اروپا گفت: "این واکسین وسیلۀ دیگری را برای غلبه بر شرایط اضطراری موجود در اختیار ما قرار می دهد."
این در حالیست که ادارۀ تنظیم داروی اتحادیه اروپا ده روز قبل، تطبیق اضطراری واکسین کووید۱۹ شرکت فایزر-بیوان تک را منظور کرد.
تطبیق گستردۀ واکسین فایزر-بیوان تک در کشورهای عضو اتحادیه اروپا روز یکشنبه هفتم جدی (۲۷ دسمبر) آغاز شد و صد ها هزار اروپایی تا کنون این واکسین را دریافت کرده اند.
مقامات در اروپا و به ویژه در آلمان و فرانسه از کند بودن روند تطبیق واکسین کووید۱۹ در کشورهای اروپایی شاکی میباشند.
با شناسایی دو نوع جدید کروناویروس در بریتانیا و افریقای جنوبی موارد این بیماری و نگرانی ها افزایش یافته است. این مقامات امیدوار اند که آغاز تطبیق واکسین مودرنا برنامه واکسیناسیون را در این کشور ها تسریع بخشد.
شهروندان بعضی کشورها از جریان واکسیناسیون در کشورهایشان انتقاد کرده اند. یکی از این کشورها هالند میباشد که روز چهار شنبه گذشته، تقریباً یک هفته بعد از دیگر کشورهای اروپایی، روند تطبیق گستردۀ واکسین کووید۱۹ را آغاز کرد.
بریتانیا در هشتم دسمبر و ایالات متحده در ۱۴ دسمبر تطبیق واکسین کووید۱۹ را آغاز کردند، اما اتحادیه اروپا به هدف اینکه کشورهای این اتحادیه دسترسی یکسان و برابر به واکسین داشته باشند، با اندکی تاخیر کمپاین تطبیق سرتاسری واکسین کووید۱۹ را آغاز کردند.
ایتالیا، اسپانیا، فرانسه و بریتانیا کشورهای اروپایی اند که شاهد میزان بلند ابتلا و تلفات ناشی از همهگیری کروناویروس بوده اند.
اتحادیه اروپا با جمعیت حدود ۴۵۰ میلیون نفر، قرارداد خریداری دو میلیارد دوز واکسین کووید۱۹ را با شرکتهای مختلف امضا کرده است و کشورهای این قاره هدف تعیین کرده اند که در جریان سال ۲۰۲۱ تمام شهروندان بزرگسال خود را واکسین کنند.
با آنکه شمار زیاد کشورهای اروپایی بهترینسیستمهای صحی جهان را دارند، به دلیل گستردگی کمپاین تطبیق واکسین کووید۱۹، شماری از کشورها از کارمندان بازنشستۀ صحی خواسته اند تا برای تزریق این واکسین به مردم، به کمک بشتابند.
این در حالی است که بر اساس برخی نظرپرسیها در اروپا، شمار قابل ملاحظۀ مردم در آن قاره به گرفتن واکسین کووید۱۹ تردید دارند، اما رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا در تلاش اند تا مردم را متقاعد کنند که برای برگشت به زندگی عادی یک سال پیش، بهترین گزینه واکسین است.