لینک های دسترسی

Breaking News

اتحادیه اروپا ۲.۷ میلیارد دالر را به واکسین کروناویروس اختصاص داد


مقامات اتحادیه اروپا می‌گویند که ۲.۷ میلیارد دالر را از بودجه اضطراری این اتحادیه برای خریداری واکسین کروناویروس هزینه خواهند کرد.

این اقدام روز چهارشنبه سوم جون (۱۴ جوزا) در نشست سفیران اتحادیه اروپا مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

این در حالی است که آلمان، فرانسه، ایتالیا و هالند گفتگو هایشان‌را با شرکت‌های داروسازی برای دسترسی به واکسین در حال توسعۀ کروناویروس سرعت بخشیده اند.

به گفته مقامات اتحادیه اروپا این بودجه همچنین برای افزایش ظرفیت تولید واكسین در اروپا و ارایۀ بیمه برای شركت‌های دواسازی استفاده می‌شود.

قبل از این، ایالات متحده برای دستیابی به ۳۰۰ میلیون واکسین آزمایشی کووید۱۹ شرکت بریتانیایی استرازینیکا،‌ ۱.۲ میلیارد دالر سرمایه‌گذاری کرده است.

یک مقام اتحادیهٔ اروپا گفت: "چون ایالات متحده این کار را انجام داده، ما هم از هراس عدم دسترسی سریع به واکسین کووید۱۹ که جان ۳۸۵ هزار نفر را در جهان گرفته است این اقدام را اتخاذ کردیم؛ باوجودیکه خطر از دست دادن پول و موفق نشدن تمام واکسین‌های در حال توسعه وجود دارد."

روزنامه آلمانی هندلزبلات به قول از منابع دولتی گفته است که آلمان، فرانسه ، ایتالیا و هالند با چندین شركت داروسازی از جمله شرکت استرازینیکا در مورد بودجه‌های تحقیقاتی دولت و ضمانت خرید صحبت کرده اند.

شرکت استرازینیکا در این مورد تا حال ابراز نظر نکرده است.

بریتانیا در توافق مشترک با ایالات متحده ماه گذشته گفت که با سایر کشورها و سازمان‌های بین‌المللی کار می‌کنند تا از عرضه "گسترده، عادلانه و بدون منفعت" واکسین در جریان همه گیری اطمینان حاصل گردد.

اتحادیه اروپا همچنین نگران است كه در صورت تولید واكسین کروناویروس، دوز كافی برای واكسین كردن سریع جمعیت ۴۵۰ میلیون نفری اروپا در دسترس نخواهد بود.

حکومت‌ها، شرکت‌های دواسازی و پژوهشگران در سرتاسر جهان روی تقریباً ۱۰۰ برنامه مصروف کار اند تا به واکسین کووید۱۹ دست یابند.

متخصصین می‌گویند که دست‌یابی به واکسین مصوون و موثر که بتواند از این بیماری جلوگیری کند، ۱۲ تا ۱۸ ماه طول خواهد کشید.

کروناویروس که نخست در دسمبر سال گذشته در شهرووهان چین شایع شد، اکنون به همه‌گیری مرگبار مبدل شده است و بر اساس آمار پوهنتون جانس هاپکینز ایالات متحده، این ویروس تا صبح پنجشنبه چهارم جون بیش از شش میلیون و ۵۴۲ هزار نفر را در سرتاسر جهان مصاب کرده و نیز جان بیش از ۳۸۶ هزار نفر دیگر را گرفته است.

XS
SM
MD
LG