قدرتهای اروپایی روز شنبه ۱۰ سپتمبر (۱۹ سنبله) گفتند که آنان در مورد تعهد ایران مبنی بر احیای توافق هستهای ۲۰۱۵ "شک جدی'' دارند و هشدار دادند که موقفگیری تهران، احیای این توافق را با مخاطره مواجه می کند.
ظاهراََ چنین به نظر می رسید که میانجیهای اروپایی ماه گذشته در قسمت احیای توافق هستهای ۲۰۱۵ پیشرفت داشته، زیرا تهران تا حد زیادی به متن پیشنهادی که از سوی قدرتهای اروپایی ارایه شده بود، از خود توافق نشان داده بود.
اما خوش بینیها در این مورد پس از آن کاهش یافت که ایالات متحده به پاسخ ایران، پاسخ داد و سپس تهران بار دیگر پاسخاش را به واشنگتن ارایه کرد.
فرانسه، آلمان و بریتانیا روز شنبه با نشر اعلامیهای مشترک گفتند که "بسته نهایی به تهران ارایه شد" نشان دهندهٔ "انعطاف پذیری آنان" بوده است.
این کشورها گفته اند "متاسفانه ایران فرصت جدی دپلوماتیک را انتخاب نکرده است و''در عوض، ایران برنامهٔ هستهای خود را فراتر از هر گونه توجیه غیر نظامی قابل قبول افزایش می دهد."
تهران همچنین مسایل مربوط به تعهدات الزام آور قانونی خود را بر اساس پیمان عدم گسترش تسلیحات هستهای که با اداره بین المللی انرژی اتمی ملل متحد به پایان رسیده است، بازگشایی کرده است.
فرانسه، آلمان و بریتانیا با اشاره به احیای توافق هستهای ۲۰۱۵ گفته اند که آخرین خواستهای ایران شک تردید جدی را در مورد قصد و تعهد تهران برای احیای این توافق بین المللی به وجود میاورد. اما این کشور ها در مورد خواستهای جدید تهران جزییات ارایه نکرده اند.
بر اساس توافق هستهای ۲۰۱۵ میلادی، تعزیرات اقتصادی که بر ایران وضع شده بود، تا حدی لغو شد و در عوض، تهران فعالیتهای هستهای خود را محدود کرد.
اما دونالد ترمپ، رییس جمهور پیشین ایالات متحده، در ماه می ۲۰۱۸ میلادی به طور یکجانبه از این توافق بیرون شد و تعزیرات شدید اقتصادی را بار دیگر بر ایران وضع کرد، اقدامی که موجب شد تهران نیز از تعهدات این توافق خود را عقب بکشد و غنی سازی یورانیم خود را به مقیاس بلندتری که در توافقنامه محدود شده بود، از سر بگیرد.
پس از رسیدن جو بایدن بر کرسی ریاست جمهوری ایالات متحده، امیدواریهای به وجود آمده است که این توافق دو باره احیا شود.
در صورت که توافق هستهای ۲۰۱۵ ایران احیا شود،، تعزیرات اقتصادی امریکا بر ایران کاهش پیدا می کند و تهران می تواند تیل خود را در سراسر جهان به فروش برساند. در عوض، فعالیت هستهای ایران زیر نظارت جدی قرار خواهد گرفت تا این کشور به سلاح هستهای دسترسی پیدا نکند.
اعلامیهٔ این سه قدرت اروپایی یک روز پس از آن صادر شد که انتونی بلینکن، وزیر خارجهٔ ایالات متحده، در جریان سفرش به بروکسل، پایتخت بلجیم، گفت که آخرین پاسخ ایران برای احیای توافق هستهای نشان می دهد که آن کشور ''به عقب'' برگشته است.
این دپلومات ارشد ایالات متحده در بروکسل، پایتخت بلجیم، گفت که امریکا می خواهد توافق هستهای ایران احیا شود، اما تاکید کرده است که واشنگتن نمی خواهد با هر هزینهای بار دیگر به توافق هستهای ایران یکجا شود.