وزارت صحت ایران روز یکشنبه هفتم نومبر (۱۶ عقرب) اعلام کرد که در یک شبانه روز گذشته، ۱۲۶ نفر در اثر ابتلا به کووید۱۹ در آن کشور درگذشته و ۷۵۵۴ نفر دیگر به این بیماری مبتلا شده اند.
پیشتر از این نهادهای غیردولتی گفته بودند که آمار واقعی ابتلا و مرگ و میر ناشی از کووید۱۹ در ایران کم از کم دو برابر و در برخی شهرها چند برابر آمار رسمی است که از سوی وزارت صحت آن کشور اعلام میشود.
با توجه به افزایش آمار ابتلا به کروناویروس در ایران، مسوولان و کارشناسان امور صحی هشدار داده اند که ادامۀ این وضعیت منجر به موج مرگبار دیگر کووید۱۹ در آن کشور خواهد شد.
کاهش چشمگیر مشارکت مردم در رعایت رهنمودهای بهداشتی یکی از عوامل عمدۀ نوسان همهگیری کووید۱۹ در ایران خوانده شده است، اما به نقل از رسانههای ایرانی، مسوولان برای رسیدگی به این نگرانیها، طرح قرنطینه هوشمند را درنظر گرفتهاند که قرار است از شروع ماه قوس سال روان روی دست گرفته شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، از نخستین گامها میتواند اعمال محدودیت در ارایۀ خدمات به کسانی باشد که واکسین نشده یا هم نتیجۀ منفی آزمایش کووید۱۹ نداشته باشند، به گونۀ مثال چنین افراد اجازۀ استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی را نداشته باشند.
شمار زیاد کشورها از اپلکیشنهایی برای زیرنظر داشتن افراد مبتلا و ساحات به شدت شایع و پر خطر کووید۱۹ کار میگیرند، اما در ایران چنین اقداماتی روی دست گرفته نشده است.
مقامهای ایران از زمان شیوع همهگیری کووید۱۹ در آن کشور زیر انتقاد شدید مردم قرار داشتند. یکسال پیش، آیتالله خامنهای رهبر جمهوری اسلامی ورود واکسینهای غربی را منع کرد اما بعد از ده ماه موضع خود را تغییر داد و گفت که اگر این واکسنها از کشورهای دیگر وارد شود، اشکالی ندارد. برخی منتقدان میگویند تاخیر در تطبیق به موقع واکسین در ایران، به مرگ چند هزار نفر منجر شد.
در حالیکه احتمال موج جدید همهگیری کروناویروس در ایران مایۀ نگرانی شدید شده است، رسانههای آن کشور از نهایی شدن طرح آغاز مجدد دروس حضوری در مکاتب و پوهنتونهای آن کشور سر از اول ماه قوس، خبر داده اند.
در همین حال، شمار شهرهای ایران که از رهگذر میزان بلند شیوع کووید۱۹ سرخ ردهبندی میشوند،رو به افزایش است. بر اساس آمار وزارت صحت ایران، هم اکنون ۳۳ شهر آن کشور در وضعیت سرخ، ۹۵ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۲۰ شهر در وضعیت زرد و ۱۰۰ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.