ستاره شناسان برای نخستین بار توانستند از یک سیاهچاله که در یک کهکشان دوردست قرار دارد، عکسبرداری کنند.
در این چند دهه که دانشمندان از وجود سیاهچاله حرف زدند، هرگز عکسی از آن ثبت نشده بود. برای گرفتن عکس این سیاهچاله شبکهای از تلسکوپها از هشت رصدخانه در سرتاسر جهان به کار گرفته شده است.
درباره این سیاهچاله گفته شده که قطر آن ۴۰ میلیارد کیلومتر یا سه میلیون برابر قطر زمین است و فاصله آن هم حدود ۵۰۰ میلیون تریلیون کیلومتری زمین عنوان شده است.
شیپرد دوالمن، استاد مرکز سمتسونین پوهنتون هاروارد و یکی از دست اندرکاران این انکشاف جدید کیهان شناسی در یک کنفرانس خبری در واشنگتن دی سی گفت "آنچه را دیده ایم که فکر می کردیم غیرقابل دید است. ما سیاهچاله را دیدیم و عکس آن را گرفتیم."
دانشمندان گفته اند که تصاویر برداشته شده از این سیاهچاله، حلقۀ درخشانی از آتش را در گرداگرد یک سوراخ سیاه نشان میدهد.
درباره سیاهچالهها
سیاهچاله ناحیه ای است که مقدار زیادی از یک جرم در یک فضای کوچک فشرده شده است. این فشردگی در پایان عمر یک ستاره رخ می دهد. برخی از سیاهچاله ها در واقع از نتیجه مرگ ستاره ها شکل می گیرند.
سیاهچاله جاذبۀ بی نهایت قوی داشته و همه چیز را به سمت خود میکشاند. نیروی گرانش در این ناحیه به قدری قوی و نیرومند است که حتا نور نمی تواند از سیاهچاله عبور کند و چون نور از یک سیاهچاله خارج نمی شود، نادیدنی است.
با وجود این که سیاهچاله غیر قابل دیدن اند، می توان جرم، بار الکتریکی، سرعت چرخش آنها را اندازه گرفت.
سیاهچاله ها اندازه های مختلف دارند، ولی از آنها سه نوع اصل وجود دارد که از طریق انداز و جرمشان می توان نوع آنها را تشخیص داد.