نخستین کشتی حامل کمک های بشری برای فلسطینیان جنگ زده روز سه شنبه ۱۲ مارچ (۲۲ حوت) قبرس را به مقصد غزه ترک کرد.
مسوولان موسسه خیریه اسپانیایی موسوم به "آغوش باز" اعلام کردند که این کشتی با ۲۰۰ تن مواد غذایی و کمک های دیگر صبح روز سه شنبه بندر لارناکا در قبرس را ترک کرد.
این نخستین بار است که کمکها از طریق آب به غزه ارسال میشود.
کمک های زمینی به میزان کمتر از زمان پیش از جنگ وارد غزه میشود.
سازمان های امدادرسانی نسبت به قحطی در غزه هشدار داده اند و به همین دلیل برخی از کشورها، از جمله ایالات متحده، روند رسانیدن کمک ها را از طریق هوا آغاز کرده اند و همچنین در تلاش اند تا دهلیزی آبی برای انتقال کمک ها را ایجاد کنند.
نیکوس کریستودولیدس، رییس جمهور قبرس، در شبکهٔ ایکس نوشت که حرکت کشتی کمکهای بشردوستانه به غزه به غیرنظامیان "امید زندگی" می دهد.
اورسولا فون دیر لاین، رییس کمیسیون اروپا، حرکت این کشتی به سوی غزه را "نشانهٔ امید" خواند.
او در یک پیامی در شبکه ایکس، گفت: "ما با هم کار خواهیم کرد تا کشتی های بیشتری بفرستیم. ما تمام تلاش خود را برای کمک به فلسطینی ها انجام خواهیم داد."
قبرس نزدیک ترین کشور عضو اتحادیه اروپا به غزه است. کشورهای عضو اتحادیه اروپا از طرح قبرس برای ساخت دهلیز آبی برای ارسال کمک به غزه حمایت نشان داده اند.
آغوش باز، موسسه خیریهٔ اسپانیایی، به همکاری یک سازمان غیردولتی امریکایی به نام "آشپزخانه مرکزی جهانی" این کشتی را به غزه فرستاده است.
موسسهٔ آشپزخانه مرکزی جهانی در شبکهٔ ایکس نوشت که کمک های ارسال شده به غزه شامل "برنج، آرد، لوبیا، سبزیجات و پروتین" است و این موسسه در تلاش است تا کشتیهای بیشتر انتقال دهندهٔ کمک ها را به غزه بفرستد.
پیشبینی می شود که این کشتی سه شنبه یا چهارشنبه شب به غزه برسد و سازمان دهندگان به دلایل امنیتی محل لنگر انداختن در غزه را اعلام نکرده اند.
سازمانهای کمکرسان و دولتهای خارجی گفته اند که به دلیل بمباران اسراییل و جستجوی لاریها از سوی نیروهای اسراییلی، انتقال و توزیع کمک ها از طریق زمین با موانع بزرگ مواجه شده است.
اسراییل سازمان های بشردوستانه در غزه را به عدم توزیع موثر کمک ها متهم کرده است.
در همین حال، ایالات متحده گفته است که با ساخت یک بندر موقت در سواحل غزه، راه انتقال کمک های بشردوستانه به غزه از طریق دریا را تقویت می کند.
گروه