لینک های دسترسی

Breaking News

جنگ میان آذربایجان و ارمنستان؛ هشدار فرانسه به ترکیه


با وصف تلاش‌های جامعهٔ جهانی برای برقراری آتش بس در منطقه قره‌باغ، درگیری میان نیروهای آذربایجان و ارمنستان امروز دوم اکتوبر (۱۱ میزان) به شدت ادامه داشت.

ارمنستان امروز جمعه اعلام کرد که حاضر است با یک ناظر امنیتی اروپایی بر سر تمدید آتش بس در منطقه قره‌باغ گفتگو کند.

اما آذربایجان امروز اعلام کرد كه ارمنستان باید نیروهای خود را از منطقه مورد مناقشه قره‌باغ بیرون کند تا خشونت‌های مرگبار چند روزه پایان یابد.

حکمت حاجيیوف، مشاور پالیسی خارجی رييس جمهور آذربايجان به خبرنگاران گفت: "اگر ارمنستان می‌خواهد به تنش‌ها پایان یابد …ارمنستان باید به اشغال خود در قره باغ خاتمه دهد."

این در حالی است که روسای جمهور ایالات متحده، فرانسه و روسیه روز پنجشنبه خواستار آتش بس فوری بین آذربایجان و نیروهای ارمنی در ساحۀ قره‌باغ و بازگشت بی‎درنگ دو کشور به مذاکرات شدند.

همکاری ترکیه با آذربایجان

امانویل مکرون، رییس جمهور فرانسه ترکیه را در مورد ادعای اعزام جهادی ها به منطقه هشدار داد.

آقای مکرون گفت گزارش های استخباراتی نشان می‌دهد که ۳۰۰ جنگجو از "گروه های جهادی" در سوریه از طریق ترکیه به آذربایجان رفته اند.

آقای مکرون افزود که این "عبور از خط قرمز است" و خواستار توضیحات از ترکیه شد.

پس از درگیری میان نظامیان ارمنی و آذربایجانی در ساحۀ قره‌باغ، ترکیه به شدت از ارمنستان انتقاد و به ادامۀ حمایت از آذربایجان تعهد کرد.

رجب طیب اردوغان، رییس جمهور ترکیه در یک سخنرانی در پارلمان ترکیه تاکید کرد که برای صلح پایدار در منطقه، ارمنستان باید از منطقهٔ قره‌باغ خارج شود.

نظامیان آذربایجانی و ارمنی که سابقۀ جنگ و مخاصمه را از سال‌های ۱۹۹۰ و پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی پیشین دارند، روز یکشنبه با هم درگیر شدند که بر اساس گزارش‌ها تا کنون در حدود ۲۰۰ نفر کشته شده اند که از جمله بیش از ۳۰ تن آنان غیرنظامی می‌باشند.

هراس از گسترش این تنش‌ها به یک جنگ تمام عیار و چند جبهه ای وجود دارد که می تواند پای قدرت های منطقه مانند ترکیه و روسیه را نیز بکشاند.

با ورود درگیری‌ها به روز ششم، مقامات جدایی طلب نگونی قره باغ از کشته شدن ۵۴ سرباز دیگر خبر داد.

در همین حال وزارت دفاع آذربایجان گفته است که جنگ هنوز هم جریان دارد و هر دو طرف ادعا دارند که خسارات زیادی بر یک‌ دیگر وارد کرده اند.

پیش از این نیکول پاشینیان، صدراعظم ارمنستان و الهام علیوف، رییس جمهور آذربایجان تقاضای مذاکره را رد کرده بودند.

جدایی طلبان ارمنی، منطقه قره‌باغ را در جنگ خونین سال‌های ۱۹۹۰ تصرف کردند که در آن ۳۰ هزار نفر کشته شد.

اکثریت جمعیت این منطقه ارمنی اند، اما این قلمرو به گونهٔ کامل در داخل خاک آذربایجان موقعیت دارد.

سازمان امنیت و همکاری اروپا از چندین سال به اینسو در تلاش است تا مناقشۀ دیرینۀ آذربایجان و ارمنستان را از ورای گفتگو حل کرده و صلح را در منطقه تامین کند.

XS
SM
MD
LG