لینک های دسترسی

Breaking News

عمران خان 'غفلت' نیروهای امنیتی را عامل افزایش تروریزم در پاکستان خواند


با افزایش حملات تحریک طالبان پاکستان در هفته‌های اخیر، عمران خان، صدراعظم پیشین این کشور می‌گوید که "غفلت" نیروهای امنیتی به تحریک طالبان پاکستان اجازه داده تا فعالیت‌های خود را از سر بگیرند.

عمران خان که از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲ صدراعظم پاکستان بود و در اپریل سال گذشته با رای عدم اعتماد پارلمان پاکستان از کرسی صدارت کنار رانده شد، در مصاحبهٔ با صدای امریکا گفت که پس از برکناری او، حکومت جدید از تحرکات طالبان پاکستانی چشم پوشی کرد و زمینهٔ‌ انسجام دوبارهٔ آنها فراهم شد.

او گفت که پس از برکناری حکومت‌اش "تهدید [طالبان پاکستان] بیشتر شد و ممکن آنها دوباره منسجم شده باشند. پس نیروهای امنیتی پاکستان کجا بودند؟ ادارات استخباراتی کجا بودند؟ آیا آنها نمی‌دانستند که [طالبان] دوباره منسجم می‌شوند؟ بنابراین مشکل این است که چگونه می‌توانیم ما مسوول بی توجهی آنها [حکومت جدید] باشیم".

در هفته‌های اخیر حملات تحریک طالبان پاکستان افزایش یافته است که در اثر آن صدها نفر، به شمول نیروهای امنیتی پاکستان، کشته شده و روابط اسلام‌آباد با حکومت طالبان در افغانستان که روابط نزدیک با تحریک طالبان پاکستان دارد، کشیده شده است.

اما خان گفته است که پاکستان باید با هر حکومتی که در افغانستان مسلط باشد، روابط خوبی داشته باشد.

صدراعظم پیشین پاکستان افزود: "من تمام تلاشم را با حکومت غنی انجام دادم... زیرا ما با آنها ۲۵۰۰ کیلومتر مرز داریم و داشتن روابط خوب با حکومت کابل به این معنا است که اگر مشکلات تروریزم وجود داشته باشد، آنها به ما کمک خواهند کرد."

مقام‌های پاکستانی ادعا می‌کنند که تحریک طالبان پاکستان در پایگاه‌های که در خاک افغانستان دارند، حملات خود را طراحی می‌کند، اما طالبان افغان انجام حملات تروریستی فرامرزی از افغانستان را رد می‌کنند.

عمران خان در مورد ادعای پاکستان مبنی بر عدم همکاری حکومت افغانستان در راستای مبارزه با تروریزم گفت: "می‌دانید، چیزی که نگران کننده است این است که وزیر خارجهٔ ما تقریباً تمام وقت خود را در خارج از پاکستان سپری کرده است، اما یک بار هم به افغانستان نرفته است."

او افزود: "من نمی‌گویم این آسان خواهد بود، اما آیا ما می‌خواهیم آنچه از سال ۲۰۰۵ به بعد تا سال ۲۰۱۵ برای پاکستان اتفاق افتاد تکرار شود، وقتیکه پاکستان از تروریزم در سراسر مرز افغانستان رنج می برد؟ من فکر می‌کنم ما در موقعیتی نیستیم که بتوانیم یک جنگ دیگر علیه تروریزم داشته باشیم. و تنها راه این است که کابل را به نحوی واداریم تا با ما همکاری کند تا بتوانیم به طور مشترک به این موضوع رسیدگی کنیم."

براساس گزارش ها، در سال ۲۰۲۲، پاکستان شاهد ۳۶۰ واقعهٔ تروریستی بود که منجر به کشته شدن ۹۷۳ نفر شد. از میان این واقعات، ۱۸۰ حمله در ایالت خیبر پشتونخوا گزارش شده است. مسوولیت بسیاری از این حملات را تحریک طالبان پاکستان ادعا کرده است.

یکی از مرگبارترین حملات به تاریخ ۳۰ جنوری (۱۰ دلو) در داخل یک مسجد شهر پشاور ایالت خیبرپختونخواه رخ داد که در آن بیش از ۱۰۰ نفر کشته و بیش از ۲۲۰ نفر زخمی شدند. مقامات گفته اند که اکثریت قربانیان این رویداد منسوبین پولیس بوده اند.

تحریک طالبان پاکستان گفته است که در حملهٔ پشاور دست نداشته است، اما مقام‌های پاکستانی این گروه را به انجام این حمله متهم کرده اند.

تحریک طالبان پاکستان که از سوی ایالات متحده به صفت سازمان دهشت افگنی بین‌المللی شناسایی شده است، از دیر زمان حملات تروریستی را در پاکستان انجام داده که مجر به کشته شدن هزاران نفر شده است.

XS
SM
MD
LG