یک مقام پیشین ایالات متحده می گوید که صحبت های اخیر میان مقامات امریکایی و گروه طالبان شرایطی را مساعد کرده که ممکن منجر به مذاکرات صلح شود.
این موضوع را کریستوفر کلندا، یک نظامی پیشین امریکا که در افغانستان نیز وظیفه اجرا کرده و سپس به حیث مشاور وزارت دفاع امریکا ایفای وظیفه می کرد، در مصاحبه ای اختصاصی با صدای امریکا بیان کرد.
آقای کلندا که حال در قسمت گفتگو ها با گروه طالبان نقش بازی می کند، گفته است که در گذشته هم ایالات متحده و حکومت افغانستان و هم گروه طالبان خواهان مذاکرات صلح بودند، اما شرایطی که آنان برای روند مذاکرات بر یک دیگر می گذاشتند، طرف مقابل نمی توانست آنرا را عملی کند.
اما حال که صحبت میان مقامات امریکایی و نمایندگان طالبان در "همآهنگی کامل با حکومت افغانستان" صورت گرفته است، به گفتۀ این نظامی پیشین امریکایی، ممکن موجب آغاز مذاکرات صلح میان حکومت افغانستان و گروه طالبان شود، زیرا به گفتۀ وی، فقط افغان ها می توانند به مشکلات فایق بیایند.
اما این نظامی پیشین امریکا تایید کرد که تا حال گفتگو ها میان مقامات ایالات متحده و گروه طالبان در سطح بالا صورت نگرفته است.
آقای کلندا در پاسخ به سوالی در مورد خواست گروه طالبان گفت که آن گروه حضور نیرو های بین المللی در افغانستان را "اشغال" تلقی می کند و در نهایت آنان خواهان پایان دادن به "اشغال" اند. به گفتۀ این نظامی پیشین امریکا، طالبان گفته اند که آنان زمانی حاضر به مذاکرات صلح خواهند شد که نیرو های بین المللی، افغانستان را ترک کنند.
این نظامی پیشین امریکا در پاسخ به گزارش های که گویا گروه طالبان در مورد حضور قوای امریکایی دید باز دارند یا خیر، گفت که آنچه مقامات طالبان در این مورد گفته اند این است که اگر پس از تفاهم سیاسی یک حکومتی ایجاد شود که در آن رهبران طالبان نیز دخیل باشند، چنان حکومتی تصمیم خواهد گرفت که نیرو های بین المللی در افغانستان باقی بماند و نیرو های امنیتی افغان را آموزش بدهند یا خیر.
اما به گفتۀ آقای کلندا، در حال حاضر طالبان به سادگی گفته نمی توانند که آنان با حضور نیرو های بین المللی در افغانستان مشکل ندارند و نیروهای بین المللی می توانند در سراسر آن کشور گشت و گذار کنند، زیرا دلیل که آنان جنگ می کنند، حضور قوای بین المللی در آن کشور است.
آقای کلندا در پاسخ به سوال دیگر که آیا خروج قوای امریکایی از افغانستان به دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا، قابل قبول خواهد بود، گفت که اگر تهدید دهشت افگنی از افغانستان متوجه امریکا نباشد، دلیلی وجود نخواهد داشت تا قوای ایالات متحده در آن کشور باقی بماند.
این نظامی پیشین ایالات متحده همچنین افزود که گروه طالبان درک می کند که آنان قادر به سرنگونی حکومت افغانستان نیست، اما "دست به اعمال خشونت می زنند تا در مذاکرات از قدرت نفوذ بیشتر برخوردار باشند."
آقای کلندا گفت که طالبان ممکن از طریق اعمال خشونت تلاش می ورزند تا از در روند مذاکرات از قدرت و نفوذ بیشتر برخوردار باشند.