مجلهٔ طنزی شارلی ایبدو در فرانسه گفته است که در سالروز ده سالگی حملهٔ مرگبار بر دفتر این مجله، رقابت کاریکاتور "تمسخر بر خدا" را راه اندازی کرده و امروز ۱۵ دسمبر (۲۵ قوس) تاریخ نهایی دریافت کاریکاتورها است.
۱۰ سال پیش، به تاریخ هفتم جنوری ۲۰۱۴، در پی نشر کاریکاتور منسوب به پیامبر اسلام، افراد مسلح بر دفتر این هفته نامۀ طنزی در شهر پاریس حمله کردند و ۱۲ نفر، به شمول سه کارتونیست، را کشتند. حمله کنندگان که دو برادر بودند توسط پولیس کشته شدند.
اکنون در یک اقدام تحریکآمیز دیگر، این مجله از کارتونیستها دعوت کرده است تا "خندهآورترین و زشتترین" کاریکاتورهای خدا را تهیه کنند.
این رقابت ماه گذشته آغاز شده و شارلی ایبدو گفته است که پیام افرادی را نشر میکند که "از زندگی در جامعهای که توسط خدا و دین هدایت میشود به ستوه آمده است. هر کسی که از به اصطلاح خوب و بد به تنگ آمده است. همه کسانی که از رهبران مذهبی که زندگی ما را دیکته میکنند، خسته شده اند".
تا اکنون واضح نیست که چه تعداد کاریکاتور به ادارهٔ این مجله برای نشر فرستاده شده است.
آزادی بیان
حمله بر مجلهٔ شارلی ایبدو سبب شد تا شمار زیادی با دست اندرکاران آن، به شمول آنانی که کشته شدند، اظهار همدردی کنند.
پیش از سالروز حمله بر دفترش، این هفته نامه کتابی را نشر کرد که در آن کارهای سهمداران کشتهٔ شدهٔ آن چاپ شده است.
شارلی ایبدو از زمان تاسیساش در سال ۱۹۷۰ به اینسو، به طور مرتب مرزهای قوانین مربوط به سخنان نفرتآمیز را در فرانسه به آزمون کشیده است، قوانینی که از اقلیتها حمایت میکند و تحریک خشونت را غیرقانونی میخواند، اما اجازه انتقاد و تمسخر دین را میدهد.
مدافعان آزادی بیان در فرانسه توانایی انتقاد و تمسخر دین را به عنوان یک پیروزی کلیدی در نبرد چند قرن برای فرار از نفوذ کلیسای کاتولیک میدانند.
اما منتقدان با اشاره به نشرکاریکاتورهای پیامبر اسلام که به نظر میرسد اسلام را با تروریزم ربط میدهد، استدلال میکنند که شارلی ایبدو در مقابل دینباوران فوق العاده متعرضانه برخور کرده و اسلام هراسی را دامن زده است.
این مجله همواره کاریکاتورهای تحقیر آمیز سایر ادیان، از جمله مسیحیت را نیز نشر میکند.
تصویری از مریم مقدس مبتلا به ویروس ام پاکس (آبلهٔ میمون) که این مجله آن را در ماه اگست نشر کرد، منتج به دو شکایت حقوقی از سوی سازمانهای کاتولیک شد.
گروه