وزرای خارجهٔ هفت اقتصاد بزرگ جهان (جی ۷) نشست سه روزهای خود را روز چهارشنبه ۱۷ اپریل (۲۹ حمل) در جزیرهٔ کاپری ایتالیا در سایه احتمال حملات تلافی جویانهٔ اسراییل به ایران آغاز کردند.
وزاری خارجهٔ ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، ایتالیا، آلمان و جاپان گردهم جمع شده تا ادامهٔ تشدید تنش بین اسراییل و ایران و جنگ غزه و اوکراین را به بحث بگیرند.
ایتالیا که ریاست دورهای گروه جی ۷ را بر عهده دارد، برای آتش بس در غزه و کاهش تنش در شرق میانه تلاش میکند، اما به نظر میرسد که اسراییل با وجود درخواستهای غرب برای خویشتن داری، دست به حملهٔ انتقام جویانه بزند.
انتونیو تاجانی، وزیر خارجهٔ ایتالیا در بیانیهای گفت: "باوجود تنشهای شدید بین المللی، گروه جی ۷ به رهبری ایتالیا وظیفه دارد برای صلح تلاش کند."
پس از آنکه قونسلگری ایران در شهر دمشق، پایتخت سوریه، به تاریخ اول اپریل آماج حملات هوایی قرار گرفت، ایران که اسراییل را به انجام این حمله مقصر میدانست، روز شنبه ۱۳ اپریل صدها میزایل و طیارۀ بیسرنشین تهاجمی را بر اسراییل پرتاب کرد، هرچند به گفتۀ مقامهای امریکایی و اسراییلی، ۹۹ درصد این راکتها و درونها پیش از اصابت به زمین در هوا رهگیری و منهدم شدند.
مقامهای ایرانی گفته اند که قصد ندارند این گونه عملیات را بر ضد اسراییل ادامه بدهند، مگر اینکه اسراییل باز هم اهداف و علایق ایران را آماج حمله قرار دهد.
اما اسراییل، باوجودیکه حملات ایران تلفات جانی نداشت، میگوید که برای حفظ اعتبار بازدارنده خود، باید این حملهٔ ایران را تلافی کند و کشورهای گروه جی ۷ نیز متعهد شده اند که از اسراییل حمایت کنند.
قصر سفید روز سهشنبه ۱۶ اپریل (۲۸ حمل) گفت که واشنگتن به زودی تعزیرات جدید را بر برنامههای میزایلی و طیارهها بی سرنشین ایران وضع خواهد کرد و از متحدین خود نیز میخواهد تا دست به اقدام مشابه بزنند. اما وزیر خارجه ایتالیا گفت که هر گونه تحریم ممکن است تنها بر افراد متمرکز باشد.
رهبران اتحادیه اروپا نیز روز چهارشنبه توافق کردند که تحریمهای جدیدی را علیه تولیدکنندگان طیارههای بدون سرنشین تهاجمی و میزایلهای ایران به دلیل حمله اخیر تهران بر اسراییل، اعمال کنند.
چارلز میشل، رییس شورای اتحادیهٔ اروپا پس از نشست سران این اتحادیه در بروکسل گفت: "ما تصمیم گرفتهایم تحریمهایی را علیه ایران اعمال کنیم، این پیام روشنی است که میخواهیم ارسال کنیم."
تهاجم روسیه به اوکراین نیز یکی از موضوعات مهم در نشست جی ۷ خواهد بود و دیمیترو کولیبا، وزیر امور خارجه اوکراین و ینس استولتنبرگ، منشی عمومی ناتو قرار است روز پنجشنبه به مذاکرات بپیوندند.
آلمان روز چهارشنبه گفت که وزرای خارجهٔ جی ۷ در مورد چگونگی ارسال سیستمهای دفاع هوایی بیشتر به اوکراین بحث خواهند کرد زیرا کیف با فشار فزاینده حملات هوایی بیبیشینهای روسیه به شبکه انرژی خود مواجه است.
ایتالیا اعلام کرد که وزرای خارجهٔ جی ۷ همچنین در مورد ثبات در منطقه هند و اقیانوس آرام بحث خواهند کرد و موضوعاتی از جمله اتصال زیرساختها، امنیت سایبری، هوش مصنوعی و مبارزه با اخبار جعلی نیز شامل اجندای این جلسه میباشد.
گروه