حکومت آلمان روز دوشنبه ۱۸ نومبر (۲۸ عقرب) گفت که ۴۰۰۰ طیارۀ بیسرنشین (درون) رهبری شده مجهز با هوش مصنوعی را به اوکراین ارسال میکند، اما از ارسال سیستم میزایل دوربرد "تاورس" به کیف خودداری کرده است.
پس از ایالات متحده، آلمان دومین فراهم کنندۀ بزرگ کمکهای نظامی به اوکراین است.
بوریس پیستوریس، وزیر دفاع آلمان، به خبرنگاران گفت درونهایی که به اوکراین فراهم میشود توسط "هوش مصنوعی" رهبری شده و "قدرت امحای درونهای دشمن" را دارا است.
پیستوریس گفت: "این درونها به سرعت ارسال شده و ۳۰ تا ۴۰ کیلومتر دورتر از خط مقدم جبهه میشوند و با آن پوستهها، ذخایر لوژستیکی و دیگر اهداف آماج قرار میگیرند."
برلین در ماه جون قصد خود را برای ارسال درونها به اوکراین اعلام کرد، اما جزییاتی در مورد مشخصات آن ارایه نکرده بود.
نتالی جنینگ، وزیر دفاع آلمان، روز دوشنبه با اشاره به درونهایی که قرار است به اوکراین ارسال شود، به خبرنگاران گفت: "اینها درونهای تکتیکی با برد محدود است. آن گونه که برخی رسانهها گزارش داده اند، هیچ رابطهای بین سیستم تاورس و این درونها وجود ندارد."
شماری از رسانههای آلمانی از درونهای هوشمند آن کشور به نام "تاورس-کوچک" یاد کرده اند که اشاره به سیستم میزایلی دوربرد تاورس میباشد.
حکومت اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان، سیستم میزایل دوربرد تاورس را به اوکراین ارسال نکرده است، زیرا بیم دارد که چنین اقدام روسیه را درگیر جنگ بیشتر مستقیم با غرب کند.
اوکراین در دو سال گذشته همواره خواستار میزایلهای دوربرد غربی شده است که برد آن بیشتر از ۵۰۰ کیلومتر باشد و قادر به هدفگیری مواضع در داخل خاک روسیه باشد.
منابع آگاه روز یکشنبه ۱۷ نومبر (۲۷ عقرب) گفتند که جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده، برای نخستین بار به اوکراین اجازه داده است تا با استفاده از میزاییلهای دوربرد، پایگاههای نظامی روسیه را در داخل قلمرو آن کشور هدف قرار بدهد.
این منابع که نخواستند نامهای شان در گزارش ذکر شود، گفتهاند که این اقدام ایالات متحده احتمالاً در پاسخ به تصمیم کوریای شمالی بوده است که هزاران نیروهای خود را به کمک ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه، اعزام کرده تا بر ضد نیروهای اوکراینی جنگ کنند.
با اینحال، حکومت آلمان گفته است که موضع آن کشور در خصوص ارسال نکردن میزایلهای دوربرد به اوکراین تغییر نکرده است.
گروه