لینک های دسترسی

Breaking News

ادارهٔ غزه پس از جنگ؛ حماس و فتح به ایجاد کمیتهٔ مشترک توافق کردند


مقام‌های فلسطینی گفته اند که گروه‌های حماس و فتح به ایجاد کمیته‌ای توافق کرده اند تا پس از ختم جنگ، غزه را به گونهٔ مشترک اداره کنند.

خبرگزاری فرانس‌ پرس که به یک نقل از پیش‌نویس این پیشنهاد دست یافته، روز سه شنبه سوم دسمبر (۱۳ قوس) گزارش داد که این کمیتهٔ متشکل از ۱۰ تا ۱۵ چهرهٔ مستقل، صلاحیت تصمیم‌گیری در خصوص مسایل مرتبط به اقتصاد، آموزش، صحت، کمک بشری و بازسازی غزه خواهند داشت.

محمود عباس، رییس ادارهٔ خودگردان فلسطینی باید این طرح را منظور کند.

پس از گفتگوهای به میانجی‌گری مصر، هر دو گروه رقیب فلسطینی توافق کردند که این کمیته جناح فلسطینی گذرگاه رفح را که هم مرز با غزه و مصر است، اداره کند. گذرگاه رفح یگانه محل غزه است که با اسراییل هم‌مرز نیست.

مذاکره کنندگان که نخواستند نام شان فاش شود، به خبرگزاری فرانس‌ پرس گفتند که قرار است عزام الاحمد، رییس هیات مذاکره کنندهٔ جناح فتح، روز سه شنبه به رام‌الله رفته و منظوری محمود عباس را بگیرد.

واصل ابو یوسف، عضو کمیتهٔ اجرایی سازمان آزادی‌بخش فلسطین که جنبش فتح نیز شامل آن است، گفته است که اعضای این سازمان ناوقت سه شنبه تشکیل جلسه خواهند داد که آیا تشکیل این کمیته را منظور کنند یا نه.

خلیل الحیه، عضو بیروی سیاسی گروه حماس رهبری هیات حماس را در این مذاکرات به عهده داشت.

با اینحال، جبریل رجوب، شخص سوم جنبش فتح و منشی عمومی کمیتهٔ مرکزی این گروه در مورد تشکیل این کمیته شک و تردید داشته و آن را مایهٔ "انقسام" می‌داند. او در رام‌الله به خبرنگاران گفت: "این کمیته چه است؟ حتا غلط است که در مورد این موضوع بحث شود."

رجوب گفت که طرفدار هیچ گونه معامله‌ای نیست که نظام سیاسی را در غزه و کرانهٔ غربی از هم جدا کند. او گفت: "ما یک حکومت، یک نهاد امنیتی و یک سیاست واحد می‌خواهیم. هر گونه بحث یا تلاش بیرون از این چارچوب یک اشتباه است."

از سال ۲۰۰۷ به اینسو غزه از سوی گروه حماس اداره می‌شود، اما جنبش فتح از سوی جامعهٔ بین‌المللی به صفت گردانندهٔ سرزمین‌های فلسطینی به رسمیت شناخته شده است.

رجوب گفت: "ما بخشی از یک اقدام که سبب انقسام شده یا همسو با مسیر خواست‌های نتنیاهو [صدر اعظم اسراییل] باشد، نخواهیم بود."

توافق بر تشکیل کمیتهٔ مشترک در حالی صورت می‌گیرد که تلاش‌های دپلوماتیک ایالات متحده در هماهنگی با قطر، مصر و ترکیه برای پایان بخشیدن به جنگ میان حماس و اسراییل از سر گرفته شده است.

در پی حملۀ تندروان حماس بر اسراییل در هفتم اکتوبر سال گذشته که به گفتۀ مقام‌های اسراییلی منجر به کشته شدن کم و بیش ۱۲۰۶ نفر و گروگان گرفته شدن ۲۵۱نفر شد، اسراییل به محو کامل گروه حماس تعهد کرده است.

اسراییل در پاسخ به حملۀ حماس در بیش از یک سال گذشته، نوار غزه را که حماس بر آن کنترول دارد، آماج حملات پیهم هوایی و زمینی قرار داده است. وزارت صحت غزه بدون تفکیک نظامیان گفته است که در این حملات بیش از ۴۴۴۶۶ نفر تا حالا کشته شده که اکثریت شان زنان و کودکان اند.

ملل متحد گفته است که این آمار معتبر است. اسراییل بدون ارایه مدارک گفته است که در جریان عملیات تهاجمی بر نوار غزه ۱۷ هزار تندرو کشته‌ شده‌ اند.

گروه

XS
SM
MD
LG