مسوولین در ولایت فاریاب می گوید که آگاهی عامه در مورد واکسین پولیو در این ولایت پایین است و هنوز هم شماری از خانواده ها در مناطق دور دست به اطفال شان واکسین ضد فلج کودکان را نمیدهند تا در مقابل این ویروس فلج کننده وقایه شوند.
عجب خان حمیدی، مسوول ریاست صحت عامه حکومت طالبان در ولایت فاریاب، در مصاحبه با صدای امریکا گفت: "در مناطق دور افتاده ولایت فاریاب، هنوز هم خانوادههایی هستند که به اطفال خود واکسین ضد فلج کودکان نمیدهند. زمانیکه کارکنان صحی به محل می روند، آنها همکاری نمیکنند، آنها اطفال خود را پیش واکسیناتورها نمی آورند، سطح آگاهی عامه در این ولایت هنوز هم پایین است."
پولیو یک بیماری لاعلاج است و کارشناسان تاکید دارند که بر ریشهکن ساختن این ویروس همه اقشار جامعه باید مبارزه کنند و تمام اطفال زیر سن پنج سال را واکسین نمایند.
حمیدی افزود: "فلج کودکان تداوی ندارد. یگانه راه جلوگیری از مصاب شدن به این ویروس فلج کننده این است که به اطفال زیر سن پنج سال قطره واکسین پولیو داده شود، در ولایات شمالی مانند فاریاب که سطح آگاهی عامه پایین است، باید از طریق مساجد و رسانه ها برای مردم در مورد واکسین پولیو آگاهی داده شود."
حمیده رسولی که در بخش آگاهی دهی در مورد واکسین پولیو در ولایت فاریاب کار میکند، به صدای امریکا گفت که هنوز هم خانواده هایی در ولایت فاریاب هستند که واکسین پولیو را حرام میدانند و مانع تطبیق این واکسین به اطفال شان میشوند.
رسولی گفت: "من به خانواده های زیادی در مورد واکسین ضد فلج کودکان معلومات داده ام، اما هنوز هم خانواده هایی هستند که واکسین پولیو را حرام میدانند و به اطفال خود واکسین نمیدهند. من از مسوولین صحت عامه میخواهم که برنامههایی را برای بلند بردن سطح آگاهی عامه راه اندازی نمایند."
از سوی دیگر، نیک ولی شاه مومن، ریس مرکز مبارزه با واقعات عاجل فلج کودکان وزارت صحت عامه طالبان، میگوید که در سال ۲۰۲۲ هفت دور کمپاین واکسین پولیو را در ولایت فاریاب راه اندازه کرده اند و پس از تغییر نظام هیچ واقعه مثبت پولیو در این ولایت به ثبت نرسیده است.
او می افزاید که به اساس برنامههای خاص، در سال ۲۰۲۳ نیز کمپاینهای واکسین ضد فلج کودکان را راه اندازی مینمایند.
مومن گفت: "در سال ۲۰۲۲ ما در ولایت فاریاب هفت دور کمپاین واکسین پولیو را راه اندازی نمودیم، در سال های اخیر، خصوصاً پس از حاکمیت امارت اسلامی، هیچ واقعه مثبت فلج کودکان از این ولایت گزارش نشده است. اکنون هم در ولایت فاریاب واکسین پولیو تطبیق میگردد."
ویروس فلج کودکان، بیماری است که در افغانستان زندگی شماری زیادی از کودکان را تهدید میکند. آگاهان صحی، مبارزه با این ویروس کشنده را مسوولیت تمامی اقشار جامعه میدانند و تاکید دارند که در مقابل این ویروس باید همه اقشار جامعه مبارزه کنند و تمام کودکان زیر سن پنج سال را واکسین نمایند.
پاکستان و افغانستان فقط دو کشور در جهان است که هنوز هم با تهدید ویروس پولیو مواجه اند. ویروس پولیو بر سیستم عصبی کودکان تاثیر می گذارد و در نهایت سبب فلج آنان میشود.