ادارهٔ پاسخگویی به آفات طبیعی پاکستان میگوید که از اواسط ماه جون تا کنون، سیلابهای مخرب ناشی از بارانهای شدید در سراسر این کشور جان ۹۰۳ نفر را گرفته و حدود ۵۰ هزار نفر دیگر را بی خانمان کرده است.
کارمندان محلی این اداره و رضا کاران گفته اند که سیلابها صدها خانه را ویران کرده و هزاران تن از باشندگان آن که توسط اردو نجات داده شدند، اکنون در زیر خیمههای زندگی میکنند.
بارندگی شدید روز چهارشنبه همچنان بخش اعظم پاکستان را متاثر ساخت و مقامات گزارش دادند که در ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۱۲ نفر از جمله نه کودک کشته شده اند.
خانزادی، باشنده جفرآباد بلوچستان به خبرگزاری فرانس پرس گفت: "یک ماه است که باران می بارد. چیزی برای ما باقی نمانده است. "
خانم خانزادی افزود: "ما فقط یک بز داشتیم، آن هم در سیل غرق شد... حالا چیزی با خود نداریم و کنار جاده دراز کشیده ایم و با گرسنگی روبرو هستیم."
ادارهٔ پاسخگویی به آفات طبیعی پاکستان همچنان گفته است که در ۴۸ ساعت گذشته، ۱۲۶ نفر در حادثات مرتبط با سیلاب جان باخته اند که بیشترین قربانیان آن زنان و کودکان اند.
این سیلابها، اقتصاد ضعیف پاکستان را بیشتر صدمه رسانیده است.
شهباز شریف، صدر اعظم پاکستان امروز خواستار کمکهای خارجی بشردوستانه با سیلابزدگان شد.
صدر اعظم پاکستان روز گذشته به قطر رفت تا از آن کشور خواهان کمکهای مالی، قرضه و سرمایهگذاری در پاکستان شود. او گفت که قطر تعهد کرده است که در پاکستان در حدود سه میلیارد دالر سرمایه گذاری کند.
پس از بلوچستان و پنجاب، سیلابها اکنون ایالت سند را متاثر کرده است. مقامات در ایالتهای سند و بلوچستان مکاتب را برای هفتهٔ جاری مسدود کردند.
شیری رحمان، وزیر تغییرات اقلیم پاکستان از جامعهٔ جهانی خواستار کمک شده و گفته است که مقامات محلی توان رسیدگی به سیلابزدگان را ندارند.
او افزود:"با توجه به مقیاس فاجعه، شکی وجود ندارد که اایالتها یا حتی اسلامآباد بتوانند به تنهایی با این فاجعهٔ بزرگ اقلیمی مقابله کند."
بر اساس گزارش یکی از رسانههای پاکستانی، در برخی ساحات خانوادهها به دلیل زیرآب شدن قبرستانها، با مشکل دفن کردن اقاربشان مواجه اند.
بارانهای موسمی در پاکستان که در اواسط ماه جون آغاز شد، توقع میرود که در هفتهٔ جاری نیز جریان داشته باشد.
دانشمندان پاکستانی میگویند با وجود آنکه بارانهای موسمی همه سال در این کشور سبب تلفات جانی و خسارات مالی میشود حکومت برای پاسخگویی به آن، آمادگی کامل نداشته و از رهگذر وسایل نیز با مشکل دچار است.
براساس شاخص جهانی خطرات تغیر اقلیم که توسط سازمان غیر دولتی محیط زیست جرمن واچ (Germanwatch) گردآوردی شده است، پاکستان هشتمین کشور آسیب پذیر در برابر تغیرات اقلیم خوانده شده است.