لینک های دسترسی

Breaking News

پیشرفت صنعتی بخش خصوصی هرات با کمک امریکا


کمک‌های اداره انکشافی ایالات متحده امریکا در بخش صنعت، باعث پیشرفت سکتور خصوصی در ولایت هرات شده است.

صنعتگران هرات می‌گویند به کمک دفتر USAID توانسته اند، اجناسی با کیفیت تولید کنند که قابلیت رقابت با اجناس مشابه خارجی را دارد.

صنعتگران هراتی این موضوع را در نمایشگاه یک روزه پیشرفت‌های اقتصادی در این ولایت بیان داشتند.

در این نمایشگاه؛ نمایندگان دستکم ۷۰ فابریکه تولیدی از پارک صنعتی ولایت هرات اشتراک کرده بودند و نمونه‌هایی از اجناس شان را از قبیل تولیدات دارویی، مواد ساختمانی، خوراکه، سنگ‌های زینتی، لوازم برقی و قطعات چوبی به نمایش گذاشته اند.

اشتراک کنندگان این نمایشگاه صنعتی می‌گویند به کمک دفتر آبادی شاخه‌ای از بخش ادارۀ انکشافی ایالات متحده آمریکا USAID توانسته اند به این پیشرفت دست یابند.

یاسین بهرامی نماینده شرکت سنگ بری بهرامی در هرات می گوید دولت می گوید ما با تولیدات و در بخش امنیت همکاری می کنیم اما ما هیچ همکاری در بخش امنیت وعرصه تولیدات نمی بینیم جز اینکه دفتر آبادی از طرف کشور دوست آمریکا ما را همکاری می کند.

معصومه رحمانی نماینده شرکت مواد خوراکی دلربا در هرات می گوید در صورتی که موسسات خارجی و کمک هایشان نباشد کارها وتولیدات ما پیشرفتی زیادی ندارد چون دولت توجه خاصی به کار و پیشرفت شرکت ها ندارد.

محمد رفیق نماینده شرکت صنعتی توفیق امینی میگوید ما در گذشته مجبور بودیم که اکثر وسایل خود را از بیرون کشور بُرش بزنیم و به داخل بیاوریم اما بعد از کمک دفتر آبادی ما تمام کارمان را همین جا انجام می دهیم.

حمیدالله خادم رئیس اتحادیه صنعتگران ولایت هرات نیز؛ کمک‌های اداره انکشافی ایالات متحده امریکا در راستای رشد سکتور خصوصی و صنعت در این ولایت را مؤثر می‌خواند.

آقای خادم می‌گوید کمک‌های دفتر USAID در هرات باعث شده تا شماری از فابریکه‌های صنعتی هرات که در گذشته از فعالیت دست کشیده بودند، نیز دوباره به فعالیت شروع کرده و با تولید اجناس با کیفیت زمینه کار برای هزاران کارگر را فراهم کنند.

خادم می گوید "به تناسب کمک ها و برنامه هایی که در طول ۱۳ سال گذشته بوده می توانیم بگویم تنها دفتر آبادی که برنامه های اداره انکشافی ایالات متحده امریکا را در افغانستان داشته توانسته در هرات هم توانسته کار مثمری را انجام دهد وهم مشکلات سکتور خصوصی را شناسایی کنند که این برنامه میتواند هم در قسمت برآورده ساختن نیازمندی های داخلی کمک کند و هم صادرات. امیدوارم این پروگرام توقف پیدا نکند و ما شاهد شروع فاز دوم فعالیت های دفتر آّبادی در ولایت هرات باشیم."

مسؤولان دفتر آبادی در افغانستان نیز می‌گویند ایالات متحده امریکا به هدف پایدار ساختن تولیدات داخلی افغان‌ها و فراهم‌نمودن زمینه کار به مردم این کشور، کمک به فابریکه‌های صنعتی را روی دست گرفته است.

ذبیح‌الله احمدیار معاون تخنیکی این دفتر در افغانستان به رادیو آشنا صدای آمریکا گفت تولیدات صنعتگران افغان توانسته به آن درجه از کیفیت و معیارهای جهانی دست یابد که با اجناس مشابه وارداتی به این کشور رقابت کند.

احمدیار می گوید "هدف پروژه آبادی اینست که بتواند تولیدات افغانستان را پایدار بسازد و شرکت ها را کمک کند که ایجاد شغل شود و کمک های تخنیکی را به منظور پیشبرد بهتر و خوبتر شرکت ها ارایه کند و این شرکت ها با کمک آبادی توانسته اند تولیدات خود را رشد دهند و با کیفیت بسازند و یک خط تولید نو را ایجاد کنند که بعضی ها با استندرد جهانی و بعضی ها با استندرد منطقه با فروشات خوب توانسته اند بازار را بدست بگیرند و با تولیدات خارجی از کشورهای همسایه رقابت کنند.»

با این همه صنعتگران هرات از حکومت افغانستان می‌خواهند تا با وضع تعزیرات بیشتر بر اجناس مشابه وارداتی به بازارهای این کشور، زمینه رشد تولیدات داخلی را بیشتر از هر زمان دیگر فراهم نمایند.

حاجی داوود شریفی رئیس فابریکه سنگ مرمر در هرات می گوید "ما از حکومت سه چیز می خواهیم: اول اینکه اجناسی که صنعتگران در داخل کشور تولید می کنند اینها را به گمرکات راپور بدهند که اگر نمی توانند جلوی ورود اجناس مشابه را بگیرند حداقل فیصدی محصول آنها را بالا ببرند، دوم اینکه دولت در قبال صنعت تکس برق را پایین بیاورد و سوم اینکه دولت در قبال صنعت کار مسایلی از قبیل وام و امتیازات خاص را در نظر بگیرد مثلا زمانیکه نمایشگاه هایی در خارج از کشور برگزار کند و تسهیلاتی را فراهم کند تا صنعت کار بیشتر از گذشته تشویق شود."

پیش از این آصف رحیمی والی ولایت هرات گفته بود تنها راه انکشاف و توسعه صنایع ملی در افغانستان، نهادینه نمودن فرهنگ استفاده از تولیدات داخلی در بین مردم عام و دولتمردان است و از مسؤولان ادارات دولتی این ولایت خواسته بود تا از خریداری اجناس خارجی که مشابه آن در داخل تولید میشود خود داری نمایند.

این در حالی است که رئیس جمهور غنی به تازگی اعلام کرد که ارگ ریاست جمهوری، ۲۵ فیصد از تولیدات داخلی استفاده می‌کند.

XS
SM
MD
LG