لینک های دسترسی

Breaking News

ملل متحد: حدود ۲۰ میلیون افغان با شرایط بحرانی و اضطراری غذایی مواجه‌اند


سازمان غذا و زراعت ملل متحد می‌گوید که تا نومبر سال روان میلادی نزدیک به ۲۰ میلیون نفر در افغانستان با شرایط بحرانی یا اضطراری غذایی مواجه خواهند شد.

این سازمان ناوقت روز یکشنبه ۱۶ اکتوبر (۲۴ میزان) گفت که به دلیل عوامل متعدد از جمله اقتصاد در حال سقوط و تداوم خشکسالی، سطح بالای عدم مصوونیت شدید غذایی در سراسر افغانستان ادامه دارد.

بر اساس گزارش این سازمان، افزایش هزینه‌های حیاتی دهقانان به ‌ویژه کود کیمیایی در بازارهای جهانی وضعیت را تشدید کرده، قیمت مواد غذایی را به بالاترین حد رسانده و بر کشورهای منطقه که گندم را به افغانستان عرضه می‌کنند، فشار آورده است تا صادرات مواد غذایی را به دلیل مصرف داخلی خویش محدود کنند.

در گزارش آمده است که این امر منجر به از دست رفتن معیشت، افزایش موارد قرضداری و همچنین افزایش موارد سوی تغذیه در افغانستان شده است.

سازمان غذا و زراعت ملل متحد با توجه به این وضعیت تخمین می‌کند که تا نومبر سال روان میلادی "بیش از ۱۳ میلیون نفر در شرایط بحرانی و نزدیک به هفت میلیون نفر در شرایط اضطراری غذایی" قرار گیرند.

بر اساس گزارش‌های ملل متحد، زراعت ستون فقرات معیشت افغانستان است و برای اقتصاد این کشور حیاتی شمرده می‌شود. برآورد می‌شود که حدود ۷۰ درصد از مردم افغانستان در ساحات دورافتاده زندگی می‌کنند و زراعت حداقل ۲۵ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل می‌دهد.

این در حالی است که بر اساس تخمین این سازمان، ۸۰ درصد از کل معیشت افغانستان به طور مستقیم یا غیرمستقیم به زراعت وابسته است و ۵۸ درصد جمعیت این کشور در زراعت مصروف اند.

ریچار ترانشرد، نمایندۀ سازمان غذا و زراعت ملل متحد در افغانستان، گفته است که بخش زراعت در افغانستان این ظرفیت را دارد که منابع اشتغال فراگیر برای گروه‌های آسیب‌پذیر چون زنان، جوانان و افراد بی‌زمین، ایجاد کند.

او افزوده است: "حمایت از زراعت یک مداخله مقرون به صرفه و استراتژیک است که تاثیر کوتاه مدت زیادی به عنوان حمایت نجات دهنده دارد، در حالی که راه را برای بازیابی طولانی مدت و توسعه پایدار هموار می‌کند."

سازمان غذا و زراعت ملل متحد گفته است که برای جلوگیری از وخامت بیشتر وضعیت، ۳۸ درصد جمعیت افغانستان از طریق برنامه واکنش بشردوستانه ۲۰۲۲ سازمان ملل متحد تحت پوشش قرار گرفتند.

گزارش این سازمان علاوه می‌کند: "سازمان غذا و زراعت کمک‌های خود را به دهقانان و مالداران در مناطق روستایی افزایش داده و در سال ۲۰۲۲ به بیش از نه میلیون نفر از طریق طیف وسیعی از مداخلات حمایتی از تولید محصولات زراعتی، مواشی و سبزیجات، نقل و انتقالات نقدی و بازسازی زیربناها و سیستم‌های آبیاری حیاتی کمک خواهد کرد."

این در حالی است که بر اساس سازمان جهانی صحت، نزدیک به ۱۹ میلیون نفر، سطوح بالایی از عدم مصوونیت غذایی را در افغانستان تجربه می‌کنند و بیش از ۳۴۰۰۰ کودک مبتلا به سوتغذیه شدید در سال روان میلادی در شفاخانه‌ها بستری شده‌ اند.

XS
SM
MD
LG