هند از ریکارد جدید موارد مرگ و میر روزانهٔ کروناویروس در حالی خبر میدهد که این کشور محدویتهای جدیتری را وضع کرده است.
براساس گزارش وزارت صحت هند، بیماری کووید۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته جان ۴۱۸۷ نفر را گرفته که با این حساب رقم مجموعی کشته شدگان نزدیک به ۲۴۰ هزار نفر رسیده است.
این وزارت روز شنبه هشتم می (۱۸ ثور) از مبتلا شدن ۴۰۱۰۷۸ نفر به بیماری کووید۱۹نیز خبر داد.
هند با ثبت بیش از ۲۱.۹ میلیون مورد ابتلا و نزدیک به ۲۴۰ هزار مورد مرگ، پس از ایالات متحده، در ردهٔ دوم کشورهای قرار گرفته که کروناویروس در آن شیوع کرده است.
افزایش سرسام آور واقعات کووید۱۹ سبب کاهش جدی آکسیجن و بستر در اکثر شفاخانههای هند، به ویژه در شهر دهلی جدید، پایتخت آن کشور شده است.
کارشناسان صحی در هند می گویند که تعداد واقعی موارد ابتلا و مرگ و میر در این کشور ممکن است به مراتب بیشتر از آمار رسمی باشد.
افزون بر ایالت های شمالی، ایالت های جنوبی نیز اکنون از شیوع بیپیشینهای این همه گیری رنج میبرند. مقامات ایالت تامیل ندو میگویند که سراز روز دوشنبه قرنطین کامل را در این ایالت وضع خواهند کرد. ایالت همجوار کارناتیکا نیز ناوقت روز جمعه قرنطین کامل را اعمال کرد.
نیمی از ایالتها در هند برای مقابله با این همهگیری قرنطین کامل و نیمی دیگری قرنطین قسمی را به اجرا گذاشته اند، اما دولت از بیم تاثیرات اقتصادی تاکنون به اجرای قرنطین سراسری در کشور عمل نکرده است.
ادارهٔ تنظیم کننده داروی هند روز جمعه استفادهٔ اضطراری داروی جدیدی را به نام 2-Deoxy-D-glucose تصویب کرد. این دوا در آزمایشات کلینیکی نشان داده که در بهبود بیماران بستری در شفاخانهها موثر بوده و وابستگی به آکسیجن اضافی را کاهش می دهد.
اگرچه هند بزرگترین تولید کننده واکسین در جهان است، اما تاکنون نتوانسته مقادیر کافی واکسین را برای مهارکردن کروناویروس تولید و تطبیق کند.
این کشور بیش از ۱۶۷ میلیون دوز واکسین را تطبیق کرده است، اما میزان تلقیح آن در روزهای اخیر کاهش یافته و فقط حدود دو در صد اتباع این کشور دو دوز لازم برای معافیت کامل را بدست آورده اند.