مرگ و میر ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ در هند در حالی از مرز ۲۰۰ هزار فراتر رفته که شفاخانههای آن کشور ظرفیت پذیرش بیماران جدید را نداشته و کمبود اکسیجن در سراسر کشور محسوس است.
هند روز چهارشنبه ۲۸ اپریل (هشت ثور) از ثبت نزدیک به ۳۶۳ هزار مورد جدید ابتلا به کروناویروس خبر داده است. آمار مجموعی ابتلا به کروناویروس در هند نزدیک به ۱۸ میلیون نفر رسیده و این ویروس تا حالا جان بیش از ۲۰۱هزار نفر را در این کشور گرفته است.
گسترش کروناویروس در هند شفاخانههای این کشور را با کمبود جدی امکانات و تجهیزات صحی روبرو کرده و مقامات گفته اند که بستر کافی برای بیماران ندارند.
جهش جدید، فاجعۀ جدید
سازمان جهانی صحت روز سه شنبه اعلام کرد که جهش جدید کروناویروس که سبب موج فاجعهبار کووید۱۹ در هند شده، اکنون در بیش از ده کشور جهان دیده شده است.
اما سازمان جهانی تا کنون نگفته است که آیا شکل جهش یافتۀ ویروس در هند نگران کننده، خطرناکتر، ساریتر، کشندهتر و مقاوم در برابر واکسین است یا خیر.
اور سهین، بنیانگذار شرکت بیوانتک میگوید واکسینی را که شرکت وی به طور مشترک با شرکت فایزر تولید کرده در مقابل نوع هندی کروناویروس محافظت ایجاد میکند.
آقای سهین گفت: "ما هنوز هم نوع هند را آزمایش میکنیم، اما نوع هند جهشهایی دارد که ما قبلاً آزمایش کرده ایم و واکسین ما در برابر آنها کار میکند، بنابراین من اطمینان دارم."
کمکهای خارجی
بسیاری از کشورهای جهان پیشنهاد کمک به هند را کرده اند.
ایالات متحده امریکا نسبت به گسترش چشمگیر کروناویروس در هند ابراز نگرانی عمیق کرده و آمادگی نشان داده است که در مهار کردن این ویروس با هند همکاری کند. قرار است ایالات متحده چندین میلیون دوز واکسین استرازینیکا را به هند صادر کند.
انگلا مرکل، صدر اعظم آلمان گفته است که حکومتاش برای فراهم آوری کمکهای فوری به هند آمادگی میگیرد.
خانم مرکل گفت: "میخواهم به خاطر رنجی که کووید۱۹ بر جامعۀ مردم هند تحمیل کرده است، ابراز همدردی کنم."
سنگاپور نیز روز چهارشنبه گفت که دو طیارۀ حامل بالونهای اکسیجن را به هند ارسال کرده است.