مقامات هندی روز دوشنبه ۱۰ فبروری (۲۲ دلو) گفتند که نرندرا مودی، صدراعظم آن کشور، قبل از ملاقات با دونالد ترمپ، رییس جمهور ایالات متحده، برای کاهش اضافی تعرفهها آمادگی میگیرد، اقدامی که نه تنها میتواند سبب افزایش صادرات کالایهای امریکایی به آن کشور شود، بلکه از تنش تجارتی بالقوه میان دهلی جدید و واشنگتن دیسی جلوگیری کند.
سفر مودی در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه در حالی به ایالات متحده صورت میگیرد که ترمپ پلان دارد تعرفههای متقابل جدیدی را بر چندین کشور اعلام کند، اقدامی که هدف آن تغییر ارتباط تجارت جهانی به نفع ایالات متحده میباشد.
ترمپ تا حالا مشخص نکرده است که بر کدام کشورها تعرفه وضع خواهد کرد، اما در گذشته گفته بود که هند در قسمت تجارت با کشورش یک "سواستفاده کننده بسیار بزرگ" است.
ترمپ همچنین تاکید کرده است که هند باید بیشتر تجهیزات امنیتی ساخت امریکا را خریداری کند و به سمت روابط دوجانبه تجارتی منصفانه حرکت کند.
سه مقام هندی گفته اند که دهلی جدید تعرفهها را کم از کم در ۱۲ بخش، از جمله لوازم برقی، تجهیزات طبی مانند وسایل جراحی و برخی مواد کیمیایی کاهش خواهد داد. این اقدام موجب افزایش صادرات کالاهای امریکایی به هند میشود و مطابق با پلان تولیدات داخلی هند است.
این مقامات که نخواستند نامهای شان در گزارش ذکر شود،گفته اند که هند امتیازات کاهش تعرفهها را برای اقلامی در نظر گرفته است که عمدتاً از ایالات متحده وارد میشوند یا احتمال خرید بیشتر را دارند. انتظار میرود که مودی در هفته آینده در مورد این تعرفهها و احتمال یک توافق تجارتی کوچک با ترمپ صحبت کند.
یک مقام دیگر هند که او نیز نخواست نامش در گزارش ذکر شود، گفته است که سفر مودی به هند امیدواری را به وجود آورده است که از جنگ تجارتی وضعیت شبیه آنچه میان ایالات متحده و چین در حال وقوع است، جلوگیری شود. ترمپ تعرفه ۱۰ درصدی را بر کالاهای وارداتی از چین وضع کرده است، اقدامی که موجب شد تا بیجینگ نیز بر سکتور انرژی ایالات متحده تعرفه اعمال کند.
با اینحال، وزارتهای تجارت و خارجهٔ هند و به همین ترتیب، دفتر صدراعظم آن کشور تا حالا به سوالاتی که از طریق ایمیل برای شان ارسال شده است، پاسخ نداده اند.
ملاقات آینده مودی و ترمپ قرار است بیشتر بر مسایل تجارت، همکاری دفاعی و تکنالوژی تمرکز کند، اما این دیدار رهبران دو کشور تحت تاثیر اخراج اخیر شهروندان هندی از ایالات متحده نیز قرار گرفته است.
ترمپ در نخستین روز دور دوم ریاست جمهوری خود چندین فرمان اجرایی را برای رسیدگی به مشکل مهاجرت و امنیت مرزهای امریکا امضا کرد که یکی از اهداف آن مقابله با مهاجرت غیرقانونی و اخراج کسانی است که به طور غیرقانونی در ایالات متحده زندگی میکنند.
بر اساس سروی مرکز پژوهشی "پیو" هندیها در سال ۲۰۲۲ سومین گروه بزرگ مهاجرین غیرقانونی را در ایالات متحده بعد از مکسیکو و السلوادور تشکیل میدادند. پیو شمار هندیهای فاقد مدرک اقامت قانونی در ایالات متحده را ۷۲۵ هزار نفر تخمین کرده است.
به تعقیب آن، سوبرامانیم جیشنکر، وزیر خارجه هند، پس از دیدار با مارکو روبیو، وزیر خارجهٔ ایالات متحده،گفت که کشورش به شدت مخالف مهاجرتهای غیرقانونی است و برای بازگشت هندیهای فاقد اسناد از ایالات متحده آماده است.
با وجود انتقاد ترمپ از تجارت با هند، رییس جمهور کنونی ایالات متحده، مودی را یک شخص"فوقالعاده" توصیف کرده است.
ایالات متحده بزرگترین شریک تجارتی هند است و تجارت دوجانبه میان دو کشور بین سالهای ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ از مرز ۱۱۸ میلیارد دالر عبور کرد.
هند در این مدت مازاد تجارتی ۳۲ میلیارد دالری داشته است. ارتباط تجارتی ایالات متحده در یک دههٔ گذشته افزایش یافته و امریکا به هند به عنوان مقابله با نفوذ چین در منطقه نگاه میکند.
گروه