مقامات پولیس ایران روز شنبه هشتم اپریل (۱۹ حمل) اعلام کردند که کمرهها را در اماکن عامه نصب میکند تا زنانی را تشخیص بدهند که از قوانین پوشیدن حجاب اجباری سرپیچی میکنند و آنان را مجازات کنند.
پولیس ایران با نشر اعلامیهای گفته است که پس از این زنانی که از پوشیدن حجاب اجباری سرپیچی میکنند، شناسایی شده و پیامی" در مورد پیامدهای [سرپیچی از پوشیدن حجاب ] به دست میاروند. "
میزان، خبرگزاری قوهٔ قضاییه ایران و سایر رسانههای دولتی آن کشور گزارش داده اند که " در اقدامی ابتکاری، پولیس به جهت جلوگیری از بروز هر گونه تنش و درگیری با هموطنان در برقراری قانون حجاب، با استفاده از ابزار و کمره های هوشمند در اماکن و معابر عمومی، نسبت به شناسایی افراد هنجارشکن اقدام و با ارسال مستندات و پیام اخطار به ناقضان قانون حجاب و عفت عمومی، در زمان و مکان مورد نظر، آنها را نسبت به عواقب قانونی تکرار این جرم مطلع میکند."
پس از مرگ مهسا امینی، زن ۲۲ سالهٔ کردی ایران که در سپتمبر ۲۰۲۲ در بازداشت پولیس گشت و ارشاد ایران، جان باخت، شمار فزایندهای زنان در آن کشور از پوشیدن حجاب اجباری سرپیچی کردند. خانم امینی ظاهراً به دلیل رعایت نکردن حجاب توسط پولیس گشت و ارشاد ایران دستگیر و در نهایت در بازداشت پولیس جان باخت.
پس از مرگ مهسا امینی، تظاهرات گسترده در سراسر ایران و بسیاری از کشورهای جهان آغاز شد، اما نیروهای امنیتی آن کشور اعتراضات ضد حکومتی را با خشونت سرکوب کردند.
با جود اعلام پولیس مبنی بر نصب کمرهها برای شناسایی زنان که از حجاب اجباری سرپیچی میکنند، زنان این کشور به طور گسترده در مراکز خرید، رستورانها، مغازه ها و جادههای سراسر کشور بدون رعایت حجاب گشت و گذار میکنند. در عین حال، ویدیوهایی در رسانههای اجتماعی نشر شده است که مقاومت زنان " بی حجاب " را در مقابل پولیس گشت و ارشاد آن کشور نشان میدهد.
در اعلامیهای که روز شنبه از سوی پولیس ایران نشر شد، صاحبان مشاغل را نیز ملزم کرده تا ''نورمهای اجتماعی را با جدیت نظارت کنند.''
بر اساس قوانین اسلامی که پس از انقلاب اسلامی ۱۹۷۹ در ایران وضع شد، زنان در این کشور ملزم اند تا موهایشان را بپوشانند و لباسهای دراز و گشاد بپوشند. زنانی که از این قوانین سرپیچی میکنند با جریمه نقدی و دستگیری مواجه میشوند.
پیش از این، وزارت داخلهٔ ایران به تاریخ ۳۰ مارچ سال روان میلادی با نشر اعلامیهای گفت که " تردیدی وجود ندارد که حجاب از پایههای تمدنی ملت ایران بوده و یکی از زیرساخت های بنای حیاتی خانواده می باشد. در حالی که خانواده گرایی و حفظ حریم آن از اصول زیست اجتماعی ایرانیان است می بایست از حریم حجاب و عفاف برای تحکیم بنیان خانواده محافظت نمود و بر تقویت و گسترش آن ملازمت نمود."
در این اعلامیه آمده است که "هیچ گونه عقب نشینی یا تساهل در اصول و احکام دینی و ارزش های سنتی صورت نگرفته و نخواهد گرفت و حجاب به عنوان یک ضرورت شرعی غیر قابل تردید همواره از اصول عملی جمهوری اسلامی ایران خواهد بود."
وزارت داخلهٔ ایران از مردم آن کشور نیز خواسته تا در برابر آنعده زنان ایستادگی کنند که حجاب را رعایت نمیکنند. چنین دستورالعملهایی موجب شده تا افراد طرفدار حجاب اجباری و تندروها بتوانند با کسانی که حجاب اجباری را رعایت نمیکنند، برخورد کرده و گاهی هم این موضوع به خشونت کشیده می شود.
بخشی از این گزارش از خبرگزاری رویترز گرفته است.