شیما غفوری دوره عالی را در لیسه رابعۀ بلخی سپری نمود و تحصیلات عالی را در رشتۀ اقتصاد زراعتی با اخذ یک بورس تحصیلی در بلغاریا به سررساند. پس از ختم تحصیلات عالی برای مدت مدید به حیث استاد در پوهنځی زراعت ایفای وظیفه نمود و همزمان با آن به نوشتن آثارعلمی و تحقیقات ساحوی پرداخت و آخرین رتبۀ علمی را به عنوان «پوهندوی» از آن خود ساخت.
شیما غفوری از اوایل سال ۱۹۹۲ که با همسرو فرزندانش مقیم آلمان گردیده تا کنون بخش زیاد وقت خود را صرف امور اجتماعی وفعالیت های رضاکارانه مینماید. وی با وجود آن که به سمت مشاور امور اجتماعی و اقتصادی شهر ماربورگ در آلمان ایفای وظیفه میکند ازسال ۱۹۹۴ تا کنون ریاست انجمن غیرانتفاعی مددرسانی را برای خدمت به بانوان افغان در داخل و خارج افغانستان به عهده دارد و درایجاد و پیشرفت یک تعداد از انجمن ها و اتحادیه ها که درعرصه دموکراسی ، وحدت و برابری حقوق زنان فعالیت میکند سهم فعال گرفته است.
پوهندوی غفوری منحیث عضو مؤسس اتحادیه فرهنگی افغان ها و عضو مؤسس انجمن وحدت ملی و ترقی افغانستان ، مبتکر کمپاین «تفکر ، تحریر و عمل زنان » و عضو هئیت مدیره کانون همآهنگی زنان افغانستان جهت تماس ، تبادل نظر ، تفاهم و همکاری متقابل برای تحقق اهداف مشترک به طور رضاکارانه مصروف خدمت است.
پوهندوی غفوری میگوید روز هشتم ماه مارچ که روز بین المللی زن است و منحصر به تمام زنان جهان می باشد ولی برای اینکه توجه جهانیان به سوی زنان رنج کشیدۀ افغانستان معطوف گردد، هشتم ماه جون را بنام روز همبستگی زنان افغانستان در سطح بین المللی پیشنهاد کرده است.
بانو غفوری ابراز داشت حکومت باید یک پلان ستراتیژیک طویل المدت را برای بهبود وضعیت زنان افغانستان طرح نماید و رویدست گیردتا به صورت تدریجی ولی دوام دار عملی شده بتواند.
غغوری میگوید که مردان بیشتر از عدم آگاهی یا آگاهی نا کامل زنان در ارتباط بادین سو استفاده نموده اند و کمپاین "تفکر تحریر و عمل" که همه ساله از هشتم ماه مارچ تا هشتم ماه جون ادامه پیدا میکند، امسال به حقوق زن در اسلام اختصاص یافته است که باعث تشویق بشتر زنان به آموختن قرآن ، مطالعۀ مسایل دینی و شناخت بیشتر از قوانین اسلام خواهد شد.
نوشته ها و مقالات بانو غفوری در رسانه های مختلف اجتماعی به نشر رسیده و نظر به علاقه مفرط به ادبیات برخی اوقات داستان های کوتاه مینویسد و شعر میسراید. سروده های بانو غفوری دریک مجموعه شعری تحت عنوان "آۀ نارسا" اقبال چاپ یافته است.
درزمرۀ مدال ها، جوایز و تقدیرنامه های متعدد که درطی سال های فعالیت اش منحیث فعال حقوق زن ، نویسنده و شاعر به او اهدا شده ، لقب افتخاری زن شجاع را نیز در سال ۲۰۱۰ از ان خود ساخت.