نشست بینالافغانی قطر درباره صلح افغانستان میان هیات افغان و نمایندگان طالبان در دوحه با صدور قطعنامۀ مشترک پایان یافت.
این نشست به تاریخ ۷ و ۸ جولای با میزبانی آلمان و قطر در دوحه برگزار شد و در آن حدود ۶۰ چهرۀ سیاسی، جهادی، مقامهای پیشین و شماری از مقامهای برحال حکومت افغانستان، اعضای شورای عالی صلح، نمایندگان زنان، جوانان، رسانهها و جامعۀ مدنی اشتراک کردند.
در این قطعنامۀ ۸ مادهای از طرفهای درگیر جنگ در افغانستان خواسته شده است تا برای اعتمادسازی، "زندانیان کهنسال، معیوب و بیمار" از زندان آزاد شوند.
در این قطعنامه تاکید شده است که "امنیت نهادهای دینی و مذهبی، شفاخانهها، موسسات تعلیمی و تحصیلی ملکی، بازارها، بندهای آب گردان و محلات کار در سراسر کشور تضمین شود."
قطعنامه از طرفهای جنگ در افغانستان خواسته است که در قبال حفظ جان افراد و اماکن غیرنظامی و تلاش برای تقلیل تلفات غیرنظامیان "به حد صفر" تعهد بدهند.
ضرورت تفاهم بینالافغانی میان سطوح مختلف جامعه افغانستان، حمایت جامعه جهانی و منطقه در این خصوص از دیگر بخشهای این قطعنامه است.
همچنان در این قطعنامه از طرفهای درگیر خواسته شده است که در مقابل هم به جای رویکرد خشونتبار، شیوه ملایم را به کار گیرند تا زمینه برای تفاهم فراهم شود.
اشتراک کنندگان این نشست توافق کرده اند که نقشه راه صلح افغانستان باید به توافق روی نظام اسلامی در افغانستان، نظارت از تطبیق موافقتنامه صلح و تایید توافقات صلح افغانستان در یک کنفرانس بینالمللی استوار باشد.
همچنان، آغاز روند صلح همزمان با تکمیل شرایط لازم، اصلاحات، حفظ و تقویت نهادهای اساسی، تاسیسات دفاعی و سایر نهادهای ملی، بازگشت و جابجایی مجدد مهاجرین و بیجاشدگان، از دیگر پایههای نقشۀ راه صلح گفته شده است.
اشتراککنندگان نشست دوحه در قطعنامۀ شان بر اخذ ضمانت مبنی بر "عدم مداخلۀ کشورهای منطقه و سایر کشورها در امور افغانستان در یک کنفرانس بینالمللی" نیز تاکید کرده اند.
اعضای نشست بینالافغانی قطر از سازمان کشورهای اسلامی، سازمان ملل متحد، اتحادیه اروپا و کشورهای منطقه خواسته اند که این قطعنامۀ مشترک درباره صلح افغانستان را تایید و حمایت کنند.