رهبر ایران روز جمعه ۲۲ می (دوم جوزا) اسراییل را محکوم کرد و آنرا توموری خواند که باید از بین برده شود.
آیت الله علی خامنهای، رهبر ایران در جریان یک سخنرانی برای نخستین بار به گونه علنی مسلح ساختن گروههای فلسطینی را تایید کرد: "ایران درک کرده است که یگانه مشکل مبارزان فلسطینی، نداشتن دسترسی به اسلحه است. با رهنمایی و کمک الهی ما برنامه ریزی کردیم و حالا موازنه قدرت در فلسطین تغییر خورده است و امروز نوار غزه میتواند در برابر تجاوز دشمن صهیونیستی ایستاده گی کند و آنرا شکست دهد."
او افزود که اسراییل "ریشه کن و نابود خواهد شد."
ایالات متحده و اتحادیهٔ اروپایی همواره تامین تسلیحات تهران به فلسطینی ها را محکوم کرده اند.
مایک پمپیو وزیر خارجه ایالات متحده در یک تویت نوشته است که این اظهارات "منزجرکننده ونفرت انگیز" بوده و نمایندگی از مردم عام ایران نمیکند.
جوسپ بوریل، رییس پالیسی خارجی اتحادیه اروپایی در اشاره به این اظهارات رهبر ایران گفت: "کاملا غیرقابل پذیرش و بیانگر نگرانی عمیق است … و با هدف یک شرق میانه باثبات و صلح آمیز سازگار نمیباشد."
گرچه رهبران گروههای فلسطین در غزه ،از جمله حماس و جهاد اسلامی، بارها حمایت مالی و نظامی ایران را تمجید کرده اند، اما رهبر ایران پیش از این، اکمال اسلحه به این گروه ها را به گونهٔ علنی تایید نکرده بود.
آقای پمپیو روز چهارشنبه ۱۳ می (۲۴ ثور) در جریان یک کنفرانس خبری با بنیامین نتنیاهو، صدر اعظم اسراییل گفت که تهران حتی در در دوران همهگیری کروناویروس که مردم ایران به شدت زیر فشار قرار گرفته اند،منابع آن کشور را برای "تحریک اقدامات تروریستی در سراسر جهان" صرف میکند.
او همچنین گفت که امریکا در تلاش است تا منابع مالی رژیم آیتالله ایران را که برای ضربه زدن به اسراییل و دیگر کشورها صرف میشود، بخشکاند.
اسراییل تلاش دارد که بخشهای اشغال شدهٔکرانهٔ غربی رود اردن را به خاک این کشور محلق سازد، اما بسیاری از کشورهای جهان مخالف این تصمیم بود و گفته اند که چنین اقدام تلاشها برای تشکیل دو دولت مستقل – اسراییل و فلسطین – را پیچیدهتر میسازد.
اسراییل در جریان جنگ ۱۹۶۷ میلادی، کرانۀ غربی، بیت المقدس و نوار غزه را اشغال کرد و از آن روز تاحال، فلسطینیها تلاش دارند تا این ساحات بخشی از دولت آیندۀ فلسطینی باشد.