لینک های دسترسی

Breaking News

شورای عالی دولت ایران به رفع محدودیت بر وتس‌اپ رای داد


شورای عالی اطلاع‌رسانی دولت ایران روز سه شنبه ۲۴ دسمبر (چهارم جدی) به رفع محدودیت بر شبکهٔ پیام‌رسان وتس‌اپ، که از بیش از دو سال به اینسو در ایران محدود شده بود، رای داد.

خبرگزاری دولتی ایران (ایرنا) گزارش داد که الیاس حضرتی، رییس شورای اطلاع‌رسانی، در پیامی در شبکهٔ ایکس نوشت: "گفتمان وفاق ملی، تجلی دیگری یافت؛ گام اول تحقق وعده رفع فیلترینگ رییس‌جمهور پزشکیان، با همکاری سران قوا و اکثریت اعضای شورای عالی فضای مجازی عملی شد."

حضرتی نگاشته است: "در جلسه امروز (سه شنبه) شورای عالی فضای مجازی، پس از بحث و بررسی، اعضا ضمن تاکید بر اهمیت حکمرانی قانونمند در فضای مجازی به رفع محدودیت‌های دسترسی به برخی سکوهای پرکاربرد خارجی شامل واتساپ و گوگل‌پلی، با اکثریت اعضا رای مثبت دادند."

رییس جمهور ایران ریاست این شورا را به عهده داشته و رییس مجلس شورای اسلامی، رییس قوهٔ قضاییه و چندین وزیر اعضای آن اند.

تا هنوز مشخص نیست که این محدودیت دقیقاً چه زمانی برطرف خواهد شد. اما این اقدام بحثی را در ایران دامن زده است و برخی منتقدان استدلال می‌کردند که کنترول حکومت بر فضای مجازی پرهزینه بوده و از اینرو چنین تصمیمی اتخاذ شده است.

علی ربیعی، استاد دانشگاه و فعال سیاسی در ایران، در پیامی در شبکهٔ ایکس نگاشته است که فلترکردن شبکه‌های اجتماعی "جز عصبانیت و هزینه اضافه بر زندگی مردم و گسترش بدبینی" دست‌آوردی نداشته است.

محمد جواد ظریف، معاون رییس جمهور ایران، گفته است که رییس جمهور مسعود پزشکیان به رفع محدودیت‌‌ها باورمند بوده و فکر می‌کند که وضع محدودیت بر انترنت به سود مردم و کشور ایران نیست.

با اینحال، برخی دیگر از سیاستمداران ایرانی از پیامدهای رفع محدودیت بر انترنت هشدار می‌دهند.

روزنامهٔ شرق ایران وابسته به اصلاح‌طلبان روز سه شنبه گزارش داده است که ۱۳۶ قانونگذار از جمع ۲۹۰ عضو مجلس شورای اسلامی با ارسال نامه‌ای به شورای اطلاع‌رسانی گفته اند که اقدام برای رفع محدودیت بر وتس‌اپ "تحفه‌ای به دشمنان ایران" خواهد بود.

این قانون‌گذاران استدلال کرده اند که دسترسی به شبکه‌های محدود شدهٔ آنلاین تنها در صورتی تامین شود که با "ارزش‌های جامعهٔ اسلامی" و قوانین ایران در مطابقت باشد.

مقام‌های ایران در گذشته از شرکت‌های خارجی که مالک اپلکیشن‌های مشهور جهانی است، خواسته بودند تا دفاتر نمایندگی‌های شان را در ایران بگشایند.

میتا، شرکت امریکایی و مالک شبکه‌های فیسبوک، انستاگرام و وتس‌اپ، گفته است که قصد ندارد در ایران که زیر تحریم‌های ایالات متحده است، دفتر باز کند.

شبکه‌های فیسبوک، ایکس و یوتیوب از سال ۲۰۰۹، شبکهٔ تلگرام از سال ۲۰۱۸ و شبکه‌های انستاگرام و وتس‌اپ از سپتمبر ۲۰۲۲ به اینسو در ایران مسدود اند. اما کاربران ایرانی با استفاده از فلترشکن‌ها به این شبکه‌ها دسترسی دارند.

مسعود پزشکیان که در جولای سال روان به صفت رییس جمهور ایران به کار آغاز کرد، در جریان کارزار انتخاباتی وعده سپرده بود که محدودیت‌های دیرینه را بر انترنت رفع می‌کند.

گروه

XS
SM
MD
LG