یک سازمان حقوق بشری میگوید که حکومت ایران روز شنبه ۱۸ می (۲۹ ثور) کم از کم هفت نفر به شمول دو زن را به اتهامهای مرتبط با مواد مخدر و قتل به دار آویخت.
سازمان حقوق بشری "هەنگاو" مستقر در ناروی گزارش داد که پروین موسوی ۵۳ ساله که مادر دو کودک بود، همراه با پنج مرد در زندان ارومیه در شمال-غرب ایران اعدام شدند.
همزمان با این، فاطمه عبداللهی که ۲۷ سال عمر داشت به اتهام قتل شوهرش در زندان نیشابور به دار آویخته شد.
بر اساس معلومات این نهاد حقوق بشر، کم از کم ۲۲۳ رویداد اعدام را در سال جاری به ثبت رسانده که تنها ۵۰ نفر آن در ماه می اعدام شدند.
روند اعدام توسط دولت ایران پس از آغاز سال نو خورشیدی و تعطیلات رمضان آغاز شد و از آن زمان تا اکنون، ۱۱۵ نفر به شمول شش زن به دار آویخته شدهاند.
ایران در ماههای اخیر روند اعدام شهروندانش را افزایش داده و فعالان حقوق بشری آن کشور از ادامه این وضعیت ابراز نگرانی کرده اند.
محمود امیریمقدم، رییس سازمان حقوق بشر ایران، به خبرگزاری فرانسه گفت: "سکوت جامعه بینالمللی غیرقابل قبول است. اعدام شدگان متعلق به اقشار فقیر و به حاشیه رانده شده جامعه ایران هستند و محاکمه عادلانه و با روال قانونی نداشتند."
رییس سازمان حقوق بشری ایران همچنان اضافه کرد: "آنها قربانیان کم هزینه ماشین کشتار جمهوری اسلامی [ایران] استند که هدف آن ایجاد ترس در میان مردم به هدف جلوگیری از اعتراضات جدید است."
این اعدامها توسط حکومت ایران در حالی انجام میشود که بر اساس گزارش سازمانهای حقوق بشری یک جوان یهودی در آن کشور در خطر اعدام قرار دارد.
آروین قهرمانی که ۲۰ سال سن دارد، دو سال پیش در جریان یک نزاع به قتل محکوم شد و این جوان یهودی ایرانی قرار است تا دو روز دیگر در شهر کرمانشاه اعدام شود.
این اعدامها توسط ایران در حالی انجام میشود که حکم اعدام توماج صالحی، آوزاخوان رپ ایرانی واکنشهای بینالمللی به دلیل که به دنبال داشته است.
پس از چین، ایران بیشترین اعدامها را در سطح جهان دارد. بر اساس گزارش حقوق بشر ایران، این کشور تنها در سال ۲۰۲۳ میلادی مجموعاََ بیش از ۶۰۰ نفر را اعدام کرد.
بخشی از این گزارش از خبرگزاری فرانس پرس گرفته شده است.
گروه