وزارت خارجۀ ایران روز جمعه به تقاضای فرانسه مبنی بر مذاکره در مورد برنامۀ هسته ای آن کشور، پاسخ رد داد.
وزارت خارجۀ با رد این تقاضا و بدون ذکر نام ایالات متحده همچنین گفته است که شماری از شرکای فرانسه از "زورگویی و از سر زیاده خواهی" کار گرفته اند.
بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجۀ ایران، همچنین تاکید کرده است که کشورش نیاز ندارد تا بار دیگر در مورد توافق هسته ای که در سال ۲۰۱۵ میلادی نهایی شد، مذاکره کند.
آقای قاسمی گفت"در شرایطی که نتایج آن همه تلاش و کوشش همه جانبه ایران و دیگر قدرت های جهانی با زورگویی و از سر زیاده خواهی توسط برخی شرکای وزیر امور خارجه فرانسه و به سادگی در برابر عدم توانایی آنان نقض می شود و دولتمردان اروپایی هم بیشتر تاکنون به اعلام مواضع سیاسی و تکرار آنها بسنده کرده و نتوانسته اند در جهت ارایه تضمین های لازم و کافی مورد انتظار اقدام چشمگیری برای حفظ یک توافق بین المللی - که به عنوان مهمترین دستاورد دیپلماسی عصر حاضر به شمار می رود - به عمل آورند، دلیل ، ضرورت، اعتبار و اعتمادی برای مذاکره آنهم برای موضوعات غیرقابل مذاکره باقی نمی ماند. "
اظهارات سخنگوی وزارت خارجۀ ایران یک روز پس از آن بیان شد که ژان ییف لودغیان، وزیر خارجۀ فرانسه، از تهران خواست تا آمادۀ مذاکره در مورد آیندۀ برنامۀ هسته ای، میزایل های بالستیک و نقش ایران در سوریه و یمن باشد.
در پاسخ به تقاضای وزیر خارجۀ فرانسه، آقای قاسمی گفت که فرانسه و جامعۀ بین المللی آگاهی دارند که ایران در منطقه از "سیاست صلح، امنیت بین المللی و مبارزه بر ضد دهشت افگنی و تندروی" پیروی می کند.
دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده، حتا در جریان کمپاین انتخابات ریاست جمهوری امریکا در سال ۲۰۱۶ مخالفت جدی با توافق هسته ای ایران داشت. آقای ترمپ در نهایت در ماه می ۲۰۱۸ میلادی، از توافق هسته ای ایران بیرون شد و تعزیرات جدید دو مرحله یی را بر ایران وضع کرد.
مرحلۀاول از تاریخ ۱۵ اسد به اجرا گذاشته شد و مرحلۀ دوم در اواسط ماه عقرب، عملی خواهد شد.
بیرون شدن ایالات متحده از توافق هسته ای ایران نه تنها ارزش پول ایران را در مقابل اسعار خارجی به خصوص دالر امریکایی به طور بی سابقه ای کاهش داد، بلکه اقتصاد آن کشور را با رکود مواجه کرده است.