مقامات ایرانی روز سهشنبه اول نومبر (۱۰ عقرب) گفتند که هشت خبرنگاری را که در جریان اعتراضات به مرگ مهسا امینی بازداشت شده بودند، آزاد کرده اند.
پیش از این، روزنامهٔ اصلاحطلب سازندگی ایران روز یکشنبه ۳۰ اکتوبر گزارش داده بود که بیش از ۲۰ خبرنگار در ایران در حبس به سر میبرند و چندین خبرنگار دیگر توسط مقامات احضار و استجواب شده اند.
اعتراضات در ایران پس از آن آغاز شد که مهسا امینی به دلیل آنچه که بیحجابی عنوان شده، از سوی پولیس "گشت ارشاد" توقیف و سپس در نظارت پولیس جان باخت. در جریان این اعتراضات دهها نفر، به شمول منسوبین امنیتی کشته و صدها نفر دیگر، به شمول خبرنگاران بازداشت شده اند.
خبرگزاری ایسنا از قول ایمان شمسایی، مدیر عمومی مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی ایران، نگاشته است: "از روز سیام شهریور ماه (ماه سنبله) که متوجه دستگیریها شدیم، پیگیریها با نهادهای امنیتی برای مشخص شدن وضعیت آنها انجام شد و همچنان ادامه دارد و تاکنون هشت نفر آزاد شدهاند."
در بیانیهای که توسط بیش از ۳۰۰ خبرنگار امضا شده، از توقیف خبرنگاران و محروم کردن آنان از حقوق مدنی شان از سوی حکومت، انتقاد شده است. در این بیانیه آمده است که این خبرنگاران به وکیل دسترسی نداشته و پیش از این که به محکمه فرستاده شوند، مورد استنطاق قرار گرفته و محکوم شده اند.
در این بیانیه که در روزنامهٔ اعتماد نشر شده، ضمن تقاضا برای رهایی خبرنگاران توقیف شده، از انجمن خبرنگاران تهران نقل شده که گفته است "برخورد [نیروهای] امنیتی با خبرنگاران غیرقانونی و برخلاف آزادی بیان است."
اما شمسایی گفت: "هیچ فردی در تهران بهخاطر فعالیت رسانهای دستگیر نشده است."
او با بیان اینکه امیدوار است هر چه زودتر مشکلات حل شود، گفت: "نباید بهخاطر یک اتهام و حتی جرم، به کل حرفه خبرنگاری تاخت و جامعه رسانهای را متهم کرد."
تهران بارها کشورهای غربی را به دست داشتن در ناآرامیهای آن کشور مقصر خوانده و حد اقل دو خبرنگار را به اتهام فرا گرفتن آموزش از "خارجیها" و داشتن نقش منحیث منابع اصلی به رسانههای خارجی متهم کرد.
پیش از این، کمیتهٔ حفاظت از خبرنگاران گفته بود که در جریان تظاهرات حد اقل ۱۸ خبرنگار، به شمول، یلدا معیری، خبرنگار عکاس، به زندان افگنده شده اند. او برای عکاسی از تظاهرات سال ۲۰۱۹ در ایران، جایزهٔ بین المللی دریافت کرده بود.