پولیس ضدتروریزم البانیا روز پنجشنبه هشتم سپتمبر (۱۷ سنبله) پس از آن به سفارت ایران وارد شده و آن را تلاشی کردند که ساعاتی پیش از آن دپلوماتهای ایرانی به دنبال قطع روابط دپلماتیک البانیا با ایران، اسناد موجود در سفارت را به آتش کشیده و سپس ساختمان سفارت را ترک کردند.
یک روز پیش از این، حکومت البانیا گفت که به دلیل یک حملۀ سایبری ماه جولای که جمهوری اسلامی را مسوول آن میداند، روابط خود را با ایران قطع میکند.
ایدی راما، صدر اعظم البانیا، روز چهارشنبه به دپلماتهای ایران ۲۴ ساعت فرصت داد تا سفارت شان را بسته و البانیا را ترک کنند. البانیا میزبان حدود ۳۰۰۰ نفر از اعضای سازمان مجاهدین خلق است.
آقای راما گفته است که هکرهای ایرانی به تاریخ ۱۵ جولای نهادهای البانیا را هدف حملۀ سایبری قرار داده است تا "خدمات عامه را فلج کرده و اطلاعات و مکاتبات الکترونیک را از سیستمهای دولتی هک کنند."
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجۀ ایران روز پنجشنبه از آنچه "اخبار منتشر شده در برخی رسانهها" دربارۀ "تعامل نامناسب مقامات محلی در تیرانا با سفارت جمهوری اسلامی ایران و اعضای آن" خواند، ابراز نگرانی کرد.
وزارت خارجۀ ایران روز چهارشنبه، در پی تصمیم البانیا برای قطع روابط دپلوماتیک با ایران، این اقدام را به شدت محکوم کرد و دلایل البانیا را "ادعاهای بی اساس" توصیف کرد.
در همین حال، سازمان پیمان اتلانتیک شمالی (ناتو) نیز روز پنجشنبه حملۀ سایبری بر البانیا را محکوم کرده و تعهد کرد که اقدامات دفاعی این عضو ناتو در برابر هکرها تقویت خواهد یافت.
از سوی دیگر، دفتر مطبوعاتی ایالات متحده در ناتو به بخش فارسی صدای امریکا تایید کرد که نتیجه تحقیقات و بررسیها نشان میدهد که حمله سایبری بر البانیا از سوی جمهوری اسلامی ایران انجام شده است و این اقدام "خطرناک و غیرمسوولانه" خوانده شده است.
کارن ژان پییر، سخنگوی قصر سفید، روز چهارشنبه با اشاره به حملات سایبری ایران بر البانیا، از احتمال بهکارگیری ماده پنجم منشور سازمان پیمان اتلانتیک شمالی در مقابله با این حملات خبر داده بود.
براساس مادۀ پنجم پیمان ناتو، اعضای این پیمان موظف اند تا در صورت حمله بر هر یک از اعضای ناتو، همه به کمک آن عضو بشتابند.