لینک های دسترسی

Breaking News

آیا تمام آزمایش‌های کروناویروس دقیق است؟


با آنکه از همه‌گیری کروناویروس چند ماه سپری شده است، به دقت دانسته نشده است که انواع مختلف آزمایش‌های لابراتواری این بیماری تا چه حد کارآیی دارند.

متخصصان در مراکز بزرگ طبی تاکید دارند که اکنون وقت آن رسیده است که در مورد دقت انواع مختلف آزمایش کروناویروس پژوهش صورت گیرد.

شدت گسترش همه‌گیری کووید۱۹ سبب شد که در اکثر کشورها به شمول ایالات متحده به کاربرد فوری چندین نوع آزمایش کروناویروس اجازه داده شود، حالانکه درک درست از دقت و موثریت شماری از این آزمایش‌ها وجود نداشت.

حال که مشخص نیست که همه‌گیری کووید۱۹ چند ماه یا چند سال دیگر ادامه پیدا خواهد کرد، کارشناسان از ادارۀ مواد دوایی و غذایی امریکا خواسته اند تا مدارک بهتری در مورد دقت و کارآیی آزمایش‌های لابراتواری این ویروس ارایه کند تا داکتران بدانند که در چند ماه گذشته چقدر آزمایش‌ها نادرست بوده است.

بر اساس آمار پوهنتون جانس هاپکینز، تا چاشت یکشنبه ۱۴ جون (۲۵ جوزا) از نزدیک به ۲.۱ میلیون واقعۀ مثبت و افزون بر ۱۱۵ هزار مورد مرگ ناشی از کووید۱۹ در ایالات متحدۀ امریکا گزارش شده است.

در چند هفتۀ اخیر، یافته‌ها نشان داده است که شماری از آزمایش‌های کووید۱۹ به شمول آنچه که روزمره در قصر سفید به کار برده می‌شود، ممکن از دقت کافی تشخیصی برخوردار نباشد.

ادارۀ مواد دوایی و غذایی امریکا با نشر بیانیه‌ای گفته است که از تولید کنندگان آزمایش‌های کووید۱۹ خواسته اند تا در مورد دقت و موثریت محصولات شان پژوهش را آغاز کنند.

تا کنون کم و بیش ۱۱۰ نوع آزمایش کروناویروس در امریکا کار گرفته می‌شود که بر اساس یافته‌های خبرگزاری اسوشیتدپرس در مورد دقت کم از کم ۸۰ نوع آن بسیار کم دانسته شده است.

با آنکه تولید کنندگان آزمایش‌های کروناویروس محصولات شان را با نمونه‌های ویروسی در داخل لابراتوار آزمایش می‌کنند، کارشناسان صحی گفته اند که باید این آزمایش‌ها بالای انسان انجام شود تا موثریت آن به درستی درک شود.

ادارۀ مواد دوایی و غذایی امریکا ماه گذشته از مشکلات احتمالی دقت در آزمایش سریع شرکت ابوت که در ۱۵ دقیقه نتیجه را نشان می‎دهد، به داکتران هشدار داد. با اینحال، دونالد ترمپ، رییس جمهور امریکا از این آزمایش ستایش کرد و از آن روزمره برای آزمایش کارمندان و بازدیدکنندگان قصر سفید کار گرفته می‌شد.

سپس، پوهنتون نیویارک گزارش داد که آزمایش سریع شرکت ابوت بین یک سوم تا نصف بیماران را تشخیص کرده نمی‌تواند. شرکت ابوت این گزارش را رد کرد و گفت که هنگام کاربرد آزمایش، رهنمایی‌ها به درستی دنبال نشده است.

عدم دقت و موثریت یک آزمایش ممکن افراد بیمار، به ویژه آنانیکه را که عرض ندارند، سالم تشخیص کند و زمینه را برای گسترش ویروس هموارتر کند.

نظر به اینکه همه‌گیری کروناویروس فقط از یک نفر شروع شد و اکنون ۷.۸ میلیون نفر را مبتلا کرده و جان بیش از ۴۳۱ هزار نفر را گرفته است، موثریت و دقت تشخیص یک آزمایش طبی نقش بسیار بارزی را در تلاش‌ها برای مهار کردن این همه‌گیری بازی کرده‌‌ می‌تواند.

کارشناسان می‌گویند که اگر یک آزمایش کروناویروس ۹۵ درصد موثریت داشته باشد و یک میلیون انسان با آن معاینه شوند، نتایج ۵۰ هزار نفر آن منفی کاذب خواهد بود؛ رقمی که به سادگی ویروس را انتشار داده و سبب ابتلای صدها هزار نفر دیگر خواهند شد.

XS
SM
MD
LG