لینک های دسترسی

Breaking News

طالبان پاکستانی خلافت البغدادی را رد کردند


شماری از فرماندهان طالبان پاکستانی قبلاً به رهبر داعش بیعت کرده بودند
شماری از فرماندهان طالبان پاکستانی قبلاً به رهبر داعش بیعت کرده بودند

اعلامیه طالبان پاکستانی در رد ادعای ابوبکر البغدادی به عنوان رهبر مسلمانان جهان به تعقیب یک اعلامیه مشابه از جانب طالبان افغان صورت می گیرد.

طالبان افغان پس از آن ادعای البغدادی را رد کردند که شماری از قوماندان های پائین رتبه آن گروه، حمایت خود را از گروه دولت اسلامی مستقر در شرق میانه، اعلام کردند.

در یک اعلامیه طالبان پاکستانی آمده است "بغدادی خلیفه نیست زیرا در اسلام، مفهوم خلیفه، حکمروایی بر تمام مسلمانان جهان است و بغدادی در این مسند قرار ندارد و فقط رهبری یک گروه را در یک منطقه بر عهده دارد".

در اعلامیه گفته شده است که بغدادی خلیفه مسلمانان نیست زیرا او بر اساس قوانین اسلامی انتخاب نشده و بر علاوه رهبر گروه داعش نفوذ اندکی در کشور های اسلامی چون مصر، لیبیا، یمن و افغانستان دارد.

در اوایل سال جاری، تعدادی از شاخه های جدا شده از طالبان پاکستانی حمایت خود را از گروه دولت اسلامی اعلام کرده و از تمام تندروان در منطقه خواستند که به آنان ملحق شده و یک خلافت اسلامی را بنیاد گذارند.

این در حالیست که به گفته یک جنرال ارشد امریکایی، در افغانستان نیز در سال جاری، گروه دولت اسلامی توانسته است نفوذ خود را گسترش دهد.

جان کمبل، فرمانده اردوی امریکا در افغانستان گفته است که شاهد ظهور لانه های از داعش در سراسر جهان به شمول افغانستان است.

در عین حال، مقام ها در پاکستان میگویند داعش هیچگونه ارتباط مالی با گروه های مستقر در پاکستان ندارد. اما با خروج نیرو های بین المللی از افغانستان، نگرانی های موجود است که شاید گروه های ماننند حقانی و یا داعش از این خالیگاه امنیتی بهره برداری کنند.

نگرانی ها از نفوذ داعش در منطقه

محمود شاه، تحلیل گر امور دفاعی پاکستان در صحبت با صدای امریکا گفت که خطر بسیار بزرگ گسترش نفوذ گروه داعش در منطقه می باشد.

آقای شاه می گوید " اگر همچو اتفاقی بیافتد کنترول آن گروه برای امریکا مشکل خواهد بود. به همین دلیل امریکا توجه ویژۀ را روی توقف این گروه و راه یافتن آن به پاکستان و افغانستان، از عراق و سوریه معطوف کرده است."

این در حالیست که در بین طالبان پاکستانی نیز اختلافات و رقابت های مرگباری وجود دارد. به طور مثال قوم متنفذ محسود در این گروه، رهبری ملا فضل الله را که در اواخر سال ۲۰۱۳ به قدرت رسید، رد کرده است.

طالبان پاکستانی در اعلامیه خود مانند طالبان افغان، خشونت ها و قساوت های گروه دولت اسلامی را محکوم کرده گفته اند که خلافت بغدادی اسلامی نیست زیرا یک خلیفه حقیقی، عدالت را برقرار میکند در حالیکه جنگجویان بغدادی شمار زیادی از مجاهدین به گفته آنان، بی گناه گروه های دیگر را می کشند.

در اوایل سال جاری، طالبان افغان با ارسال یک نامه به ابوبکر البغدادی از او خواستند که استخدام جنگجویان را در افغانستان متوقف کند زیرا به گفته طالبان افغان برای برقراری مجدد قوانین سخت گیرانه اسلامی در افغانستان، تنها برای یک پرچم و یک رهبر، جا وجود دارد.

گزارش: آژانس رویترز

تهیه و ترتیب: ژیلا سمیعی

XS
SM
MD
LG