سیاستمداران اسراییلی روز یکشنبه ۳۰ می (نهم جوزا) به تشکیل دادن ایتلافی نزدیک شدند که به اقتدار ۱۲ سالۀ بنیامین نتنیاهو، صدر اعظم آن کشور نقطۀ پایان خواهد گذاشت.
آقای نتنیاهو که ۷۱ سال عمر دارد با چندین مورد اتهام از جمله فساد و رشوت متهم است؛ اتهاماتی که وی آن را به شدت رد میکند.
آخرین دور صدارت آقای نتنیاهو دستخوش آشفتگی سیاسی در اسراییل بوده است، طوریکه در دو سال گذشته چهار بار انتخابات در اسراییل برگزار شده است، بدون اینکه هیچ یک از این انتخابات برندۀ قطعی داشته باشد.
پس از انتخابات ماه مارچ سال روان، حزب لیکود نتنیاهو در مقایسه با دیگر احزاب سیاسی، کرسیهای بیشتر پارلمان را کسب کرد، اما نه به اندازهای که بتواند به تنهایی حکومت را شکل دهد.
اکنون یاییر لپید، سیاستمدار ۵۷ سالۀ اسراییلی که در گذشته گویندۀ تلویزیون بود، در صدد شکل دادن ایتلاف سیاسی بر ضد نتنیاهو است. او تا آخرین دقایق شام چهارشنبه آینده فرصت دارد که کم از کم توافق ۶۱ عضو پارلمان ۱۲۰ عضوی اسراییل را برای پیوستن به این ایتلاف کسب کند.
رسانههای اسراییلی این ایتلاف را به نام "تغییر" یاد کرده اند که نفتالی بنیت، سیاستمدار ملی گرای اسراییل و قانونگذاران عرب اسراییلی نیز عضویت آن را خواهند داشت. آقای لپید که برای کنار راندن نتنیاهو از قدرت عزم کرده است، به شراکت قدرت با دیگر اعضای این ایتلاف عهد کرده است.
احتمال دارد که حزب میانه رو بنی گنتز، حزب "امید جدید" گیدیون سار متحد پیشین نتنیاهو و حزب سیاسی افیگدرو لیبرمن نیز به ایتلاف یایر لپید بپیوندند.
در همین حال، بنیامین نتنیاهو نیز در صدد کسب اعتماد دیگر قانونگذاران اسراییلی به شمول نفتالی بنیت است. نتنیاهو هشدار داده است که در صورت نبودنش در قدرت، ادارۀ اسراییل در دست "چپگرایان خطرناک" خواهد افتاد.
صدر اعظم نتنیاهو روز یک شنبه به بنیت و سار پیشنهاد صدارت دورهای را در ازای ایتلاف شان با حزب لیکود داد، اما گیدیون سار در یک پیام تویتر نوشت: "موقف و تعهد ما پابرجا بود و باقی میماند: جانشینی رژیم نتنیاهو."
با اینحال، ایتلاف لپید هنوز هم با موانع متعددی روبرو است. شماری از قانونگذاران راستگرا از مشارکت با سیاستمداران عرب اعتراض کرده اند، به ویژه پس از درگیری اخیر در غزه که سبب برخوردها میان یهودها و عربهای اسراییلی در چندین شهر آن کشور شد.
از سوی دیگر، شماری از قانونگذاران عرب اسراییلی نیز در مورد پیوستن به حکومتی که از سوی نفتالی بنیت اداره شود، تردد دارند. بنیت یکی از حامیان سرسخت گسترش مسکونههای یهودی نشین در سرزمینهای اشغالی است.
با اینهمه، اگر ایتلاف تغییر شکل بگیرد یگانه ایتلاف در تاریخ اسراییل خواهد بود که طیف گسترده از اقشار گونه گون سیاسی آن کشور را زیر یک چتر آورده است.