لینک های دسترسی

Breaking News

کاوشگر جاپان بر روی کرهٔ ماه نشست کرد


عکس آرشیف
عکس آرشیف

جاپان با فرود موفقانهٔ یک کاوشگر بدون فضانورد اوایل روز شنبه ۲۰ جنوری (۳۰ جدی) به پنجمین کشوری در تاریخ مبدل شد که به ماه رسیده است.

هیتوشی کونیناکا، رییس موسسه علوم فضایی ادارهٔ فضایی جاپان گفت که مقامات فضایی به این باور اند که ماه‌نوردهای کوچک این کاوشگر، همانطوری که برنامه ریزی شده بود، پرتاب شده اند و داده‌ها به زمین بازگردانده شدند.

اما به گفتهٔ مقامات ادارهٔ فضایی جاپان نقضیهٔ فنی در پنل‌های خورشیدی این کاوشگر آن را با کمبود انرژی و خطر خاموش شدن روبرو کرده است.

کونیناکا نیز تایید کرد که بطری خورشیدی این کاوشگر انرژی تولید نمی‌کند و تنها چند ساعت بیشتر عمر بطری باقی نمانده است. او افزود که اولویت اکنون این است که این فضاپیما تا آنجا که ممکن است اطلاعات بیشتری در مورد فرود خود و مهتاب جمع‌آوری کند.

مقامات فضایی جاپان گفته اند که به زمان بیشتری نیاز دارند تا تجزیه و تحلیل کنند که آیا کاوشگر هوشمند برای بررسی ماه به اولویت ماموریت خود یعنی فرود دقیق دست یافته است یاخیر.

پیش از این، ایالات متحدهٔ امریکا، روسیه و چین قادر به فرود آوردن فضاپیما و کاوشگر بر سطح مهتاب شده اند، اما هند اولین کشوری است که فضاپیمایش موفقانه در قطب جنوب مهتاب، ساحه‌ای که قبلاً کشف نشده، فرود آمد.

در صورتی که کاوشگر جاپانی خاموش شود مقام‌های سازمان فضایی جاپان فورا از آن قطع امید نخواهند کرد. همیشه ممکن است که پنل‌های خورشیدی طوری قرار گرفته باشند که مانع رسیدن نور خورشید به آن می‌شود.

مقامات فضایی جاپان می‌گویند که با تغییر جهت نور در ماه، امکان دارد که کاوشگر دوباره فعال شود.

این کاوشگر قرار بود دو هفته آینده را صرف مطالعه جیولوژیکی در ماه کند. با توجه به نقص پیش آمده معلوم نیست این هدف چقدر ممکن باشد.

آمار نشان می‌دهد که فرود بر ماه کار دشواری است. تاکنون فقط نیمی از تمام تلاش‌ها در این زمینه موفق بوده است.

گروه

XS
SM
MD
LG