خبرگزاری کیودو روز شنبه ۳۱ دسمبر (۱۰ جدی) از قول منابع آگاه گزارش داد که وزارت دفاع جاپان در صدد تولید چندین نوع میزایل دور برد تا اوسط دههٔ۲۰۳۰ میلادی است.
خبرگزاری رویترز به استناد گزارش خبرگزاری کیودو گزارش داده است که حکومت جاپان تلاش میکند تا میزایلهای با برد ۲۰۰۰ کیلومتر را تا اوایل دههٔ ۲۰۳۰ میلادی تولید کند و تا سال ۲۰۳۵ میلادی میزایلهای هایپرسونیک یا فوق سرعت صوت با برد ۳۰۰۰ کیلومتر را تولید کرد، میزایلهایی که قادر خواهند بود هر نقطهٔ کوریای شمالی و برخی از نقاط چین را هدف قرار بدهند.
جاپان برای نخستین بار پس از پایان جنگ جهانی دوم در اوایل دسمبر از بزرگترین پلان تقویت نظامی خود پرده برداشت. این کشور با هزینهٔ ۳۲۰ میلیارد دالر همچنین پلان دارد تا میزایلهایی را خریداری کند که قادر باشند چین را هدف قرار بدهد. افزایش مصارف نظامی جاپان و تقویت تسلیحاتی این کشور در حالی صورت میگیرد که تنشهای منطقهای و تهاجم نظامی روسیه بر اوکراین، ترس از جنگ در منطقه را به وجود آورده است.
خبر تلاش جاپان برای تولید میزایلهای بالستیک در حالی نشر شده که آزمایشات تسلیحاتی بیپیشینهٔ کوریای شمالی از جمله پرتاب پیشرفتهترین میزایلهای بالستیکی قاره پیما، تنشهای نظامی در شبه جزیرهٔ کوریا را در سال ۲۰۲۲به شدت افزایش داده است.
در تازهترین مورد، نظامیان کوریای جنوبی روز شنبه ۳۱ دسمبر (۱۰ جدی) گفتند که کوریای شمالی سه میزایل بالستیک کوتاه برد را آزمایش کرد.
اردوی کوریای جنوبی اعلام کرد که "سه میزایل بالستیک کوتاهبرد را که کوریای شمالی حدود ساعت هشت صبح از منطقهٔ چانگهوای ولایت هوانگهای به سمت آبهای شرق (آبهای جاپان) شلیک کرد" شناسایی کرده است.
در حال حاضر چندین کشور پر قدرت از جمله ایالات متحده، روسیه و چین در حال ساخت و توسعهٔ این نوع میزایل های فوق سرعت صوت استند. برخی از کشور ادعا کرده اند که سلاح های فوق سرعت صوت را آزمایش کرده اند، اما این ادعاها هنوز رسماً تایید نشده است.
در عین حال، کوریای شمالی ادعا دارد که در سال جاری دو میزایل فوق سرعت صوت را به طور موفقانه آزمایش کرده است. خبرگزاری دولتی کوریای شمالی (KCNA) گزارش داده است که یکی از این میزایل ها به تاریخ پنجم جنوری و دیگری آن به تاریخ ۱۱ جنوری پرتاپ و آزمایش شد. ولی مقامات ایالات متحده تا هنوز این ادعاها را تایید نکرده اند و این آزمایشات را به عنوان میزایل های بالستیکی توصیف کرده اند.
سایر کشور ها، مانند آسترالیا، هند، فرانسه، آلمان و جاپان نیز در حال توسعه تکنالوژی تسلیحات فوق سرعت صوت استند. علاوه بر آن بر اساس برخی از گزارش ها ایران، اسراییل و کوریای جنوبی نیز " تحقیقات بنیادی" را روی این نوع تسلیحات انجام داده اند.
تسلیحات مافوق سرعت صوت میتوانند در هر ثانیه مسافت بیش از ۱.۶ کیلومتر را طی کنند؛ از قابلیت مانور بالایی برخوردار اند و در زمان پرواز می توانند مسیر خود را تغییر دهند.
به طور عموم، دو دسته اصلی از تسلیحات فوق سرعت صوت وجود دارد: وسایل نقلیهٔ فوق سرعت صوت (Hypersonic glide vehicles) و میزایل های کروز فوق سرعت صوت (Hypersonic cruise missiles).
نوع Hypersonic glide vehicles توسط یک راکت پرتاب میشود. این نوع میزایل فوق سرعت صوت سپس از راکت جدا شده و بخش جدا شدهٔ آن با سرعت بیش از ۱.۶ کیلومتر در ثانیه حرکت میکند.
نوع دوم آن، Hypersonic cruise missiles، با استفاده از "انجن های پر سرعت" پرتاب می شود.
میزایل های بالستیک با آنکه با سرعت مشابه حرکت میکند، ولی دارای مسیرهای تعیین شده است و توانایی مانور آن محدود است.