لینک های دسترسی

Breaking News

سیگار:‌ اگر کمک‌های بشری به دست 'طالبان و سایر بازیگران بد' برسد 'تراژیدی' خواهد بود


FILE - John F. Sopko, Special Inspector General for Afghanistan Reconstruction (SIGAR), testifies on Capitol Hill in Washington, June 10, 2014.
FILE - John F. Sopko, Special Inspector General for Afghanistan Reconstruction (SIGAR), testifies on Capitol Hill in Washington, June 10, 2014.

سرمفتش ویژه ایالات متحده برای بازسازی افغانستان (سیگار) روز پنجشنبه ۲۷ جنوری (هفتم دلو) هشدار داد که اگر کمک‌های بشری جامعهٔ بین‌المللی به دست ''طالبان و سایر بازیگران بد" برسد "تراژیدی" خواهد بود.

جان ساپکو که روز پنجشنبه ۲۷ جنوری (هفتم دلو) از طریق یک نشست مجازی با شورای اتلانتیک صحبت می‌کرد با اشاره به وضعیت وخیم بشری در افغانستان تاکید کرد که جامعهٔ بین‌المللی کمک‌های خود به افغانستان را با در نظرداشت درس‌های که در دو دههٔ‌ گذشته آموخته شده است، برای مردم نیازمند آن کشور فراهم کند.

این مقام ارشد سیگار گفت: "اگر همه پول‌های جهان را به افغانستان ارسال کنیم و این پول‌ها به عوض اینکه به دست مردم نیازمند برسد،‌ به دست رژیم طالبان و یا سایر بازیگران بد بی‌افتد،‌ این یک تراژیدی خواهد بود.''

آقای ساپکو گفت:‌ "جامعهٔ بین‌المللی باید از درس‌هایی که همهٔ ما آن را در ۲۰ سال گذشته به تلخی آموخته‌ایم، استفاده کند."

این عالی‌ترین مقام سیگار هشدار داد که اگر جامعهٔ بین‌المللی از درس‌های آموخته شدهٔ دو دههٔ‌ گذشته در افغانستان آموخته شد،‌ آن را به کار نبرد، کمک‌های تازه برای آن کشور بار دیگر ضایع خواهد شد، "یا دزدی خواهد شد و یا هم به دست طالبان خواهد افتاد".

آقای ساپکو با اشاره به رهبران حکومت قبلی گفت که طالبان در حال یادگیری درس تلخی استند که برنده شدن با حکومت کردن یکی نیست.

این مقام ارشد سیگار با اشاره به گزارش سازمان غذایی جهان (WFP) گفت که پس از مسلط شدن طالبان بر افغانستان، ۹۸ در صد مردم آن کشور غذای کافی برای خوردن نداشته اند،‌ یک میلیون کودک در حال حاضر با گرسنگی و مرگ مواجه اند و دسترسی به حد اقل خدمات صحی به طور قابل ملاحظه وخیم‌تر شده است.

آقای ساپکو گفت که جامعهٔ بین‌المللی وضعیت وخیم بشری در افغانستان را نادیده نگرفته است و تنها ایالات متحده ۷۸۲ میلیون دالر کمک‌های بشری را برای مردم افغانستان و مهاجران افغان در منطقه فراهم کرده است.

جلوگیری از ضایع شدن کمک های جامعهٔ بین‌المللی

این مقام سیگار گفت که ملل متحد در "چارچوب تعامل انتقالی" خواهان هشت میلیارد دالر برای مردم افغانستان شده است.

آقای ساپکو با اشاره با عدم حضور دپلوماتیک و نظامی کشور‌های تمویل‌کننده به خصوص ایالات متحده و کشور‌های غربی،‌ هشدار داد که اگر نظارت دقیق از روند فراهم‌آوری کمک‌های بشری برای افغانستان صورت نگیرد، کمک های تازه نیز ممکن به دسترس مردم نیازمند نرسد.

این مقام ارشد سیگار گفت که ایالات متحده در ۲۰ سال گذشته بیش از ۱۴۶ میلیارد دالر برای بازسازی افغانستان مصرف کرد، اما تنها بخشی از این کمک‌ها به مردم نیازمند رسیده است. او افزود: "تخمین محافظه کارانهٔ ما نشان داد که دست کم ۳۰ درصد این کمک‌ها ضایع و یا هم دزدی شده است. بیاید آگاه باشیم که پول زیادی را به سرعت در کشور کوچک‌تر با اندک نظارت مصرف نکنیم."

آقای ساپکو با اشاره به گزارش‌های متعددی که از سوی سیگار نشر شده است، گفت که نظارت اندک از مصارف پول‌ها، عوامل عمدهٔ ضایع شدن کمک‌ها برای بازسازی افغانستان به شمار می‌رود.

این مقام ارشد سیگار به خاطر جلوگیری از ضایع شدن کمک‌ها بشر دوستانه،‌ موثریت و مثمریت کمک‌ها،‌ پیشنهاد‌های مشخص را ارایه کرد.

تعیین هدف مشخص برای کمک‌های بشری امریکا،‌ شفافیت کامل در عملکرد سازمان‌های که کمک‌های بشری امریکا را به دست می‌آروند،‌ پیگری ساحاتیکه پول به مصرف می‌رسد و ارزیابی مجدد موثریت کمک‌ها برای مردم از جمله پیشنهادات آقای ساپکو برای موثریت و مثمریت کمک‌ها برای مردم نیازمند در افغانستان می‌باشد.

این مقام ارشد سیگار همچنین گفت که ایالات متحده و سایر کشور‌های غربی علاوه بر نظارت مستقل توسط گروه ثالث، خواهان نظارت گروه‌های ناظر از روند کمک‌های بشری برای افغانستان شده و تاکید کرد که "ما باید ناظران را نظارت کنیم".

آقای ساپکو همچنین پیشنهاد کرد تا جامعه بین‌المللی کمک‌های خود را در ساحاتی فراهم کند که مردم آن کشور در آینده خود بتوانند بدون اتکا به کمک‌های خارجی و یا اندک کمک‌های خارجی، آن فعالیت ها را به گونهٔ دوامدار ادامه دهند.

اظهارات این مقام سیگار فقط چند روز پس از آن بیان شد که بر اساس گزارش ۲۰۲۱ سازمان شفافیت بین‌المللی، افغانستان از رهگذر شاخص‌های فساد اداری، هفتمین کشور فاسد جهان نامیده شده است.

این گزارش نشان می‌دهد که افغانستان در راستای مبارزه با فساد در میان ۱۸۰ کشور و قلمرو جهان با داشتن تنها ۱۶ امتیار در ردۀ ۱۷۴ قرار گرفته است.

در سال ۲۰۲۰ افغانستان در این فهرست با داشتن ۱۹ امتیاز در ردۀ ۱۶۵ و در سال ۲۰۱۹ میلادی در جایگاه ۱۷۳ قرار داشت.

XS
SM
MD
LG