سلیل گاونکار، یک انجینیر نرم افزار کمپیوتر، در گردهمایی به مناسبت دیوالی در شهر دنور، از دوستان امریکایی هندیتبار خود سوال کرد که اگر برای دونالد ترمپ یا کاملا هریس در انتخابات ریاست جمهوری رای میدهند، دست خود را بلند کنند.
واکنش نزدیک به۴۵ متخصص امور فناوری و صاحبان تجارت که در سال ۲۰۲۰ از جو بایدن حمایت کرده بودند، او را متعجب کرد. دونالد ترمپ، رییس جمهور پیشین و نامزد حزب جمهوریخواه، کاملا هریس، معاون رییس جمهور و نامزد حزب دموکرات را با اختلاف اندک، کنار زد.
گاونکار، یک دموکرات ترقیطلب حامی هریس، گفت: "متعجب شده بودم. اکثر آنان [در انتخابات ۲۰۲۰] به بایدن رای داده بودند، ولی حال یک تغییر بزرگ رونما شده است که واقعاً مرا شگفتزده کرد."
یک رای گیری در ضیافت شام، از یک روند نمایندگی نمیکند، اما به نظر میرسد که تجربۀ گاونکار، یک الگوی گسترده تر ملی را بازتاب میدهد. امریکاییهای هندیتبار که یک بلاک دیرینه و قابل اعتماد رای برای دموکراتها بودند، حال نشانههایی از تغییر ایتلاف را تبارز داده اند.
یک نظرسنجی بنیاد کارنیگی که در این هفته نشر شد، نشان میدهد که تعداد امریکاییهای هندیتباری که منحیث دموکرات شناخته میشدند، از ۵۶ درصد در سال ۲۰۲۰، به ۴۷ درصد کاهش یافته است. هریس، با وجود میراث هندیاش، فقط ۶۰ درصد حمایت از جامعهای دارد که چهار سال پیش نزدیک به ۷۰ درصد رای خود را به بایدن داده بود. در عین حال ترمپ به افزایش میزان حمایت خود میان هندیتبارها از ۲۲ درصد در انتخابات قبلی به ۳۱ درصد در حال حاضر، قادر شده است.
میلان ویشناو، مدیر برنامه آسیای جنوبی در بنیاد کارنیگی و یکی از نویسندگان این تحقیق، میگوید این سروی دارای حاشیه خطای حدود مثبت منفی ۳.۷ درصد است و به گفتۀ او، در حالی که نظرسنجیهای دیگر حمایت قویتر امریکاییهای آسیایجنوبی تبار را از هریس نشان میدهد، تغییر وفاداری این رایدهندگان قابل توجه است.
ویشناو روز جمعه در یک مصاحبه به صدای امریکا گفت: "ما برخی نشانهها از تغییر بزرگتر یا تحرک یا پذیرش حداقل این حزب جمهوریخواه به رهبری ترمپ را شاهد هستیم و این برای ما، شگفتزدگی بزرگی است."
این تحول به سمت راست، تغییر منحصر به فرد برای امریکاییهای هندیتبار نیست. در سالهای اخیر، جمهوریخواهان در میان رای دهندگان لاتینتبار، سیاهپوستان، عربتباران و مسلمانان نیز دستاوردهایی داشته اند، در حالیکه تمام این گروهها زمانی رایدهندگان قابل اعتماد برای دموکراتها تلقی میشدند.
نظرسنجیها، رقابت تنگاتنگ را میان هریس و ترمپ نشان میدهد، اما اینکه این تحولات باعث بازگشت رییس جمهور پیشین به قصر سفید خواهد شد یا نه، موضوعی است که هنوز مشخص نیست. ویشناو در یک خطابه آنلاین به روز پنجشنبه، گفت که این یافته ها، فرضیه اساسی سیاست امریکایی را شکست که بر اساس آن جوامع اقلیت و مهاجر، دموکرات تلقی میشدند.
ویشناو گفت: "این فرضیه وجود داشت که سرنوشت را نفوس تعین میکند و حزب دموکرات، خانه طبیعی اقلیتهای قومی و نژادی و اکثر جوامع مهاجر بود و حال با افزایش اندازۀ این گروهها از مزیت دایمی انتخابات برخوردار خواهد شد...واضحاً، نشانههای زیادی وجود دارد که این (فرضیه) درست نیست و نظرسنجی ما یکی از آنهاست."
بیش از پنج میلیون امریکایی هندیتبار، به آسانی این طبقه بندی را به آزمون کشاندند. اکثریت این کتله، هندو مذهب هستند و شامل تعداد اندکی از مسلمانها، سیکها و مسیحیان هندوتبار و دیگران نیز میشود. در حالیکه نسل اول هندی ها، به سمت محافظه کاران متمایل اند، اکثر آنان این گونه نیستند.
قبل از انتخابات ریاست جمهوری به روز سه شنبه، نگرانی امریکاییهای هندوتبار انعکاسی از نگرانی امریکاییهای دیگر میباشد که شامل موضوعاتی مانند تورم اقتصادی، سقط جنین و مهاجرت میشود. روابط میان ایالات و هند به دشواری در میان موضوعاتی که برای آنان مطرح است، گنجانیده شده است.
سومیترا بدریناتن، استاد در دانشگاه امریکایی و یکی از سه نویسندۀ این گزارش، گفت: "آنان مانند امریکاییها رای میدهند چون (امریکایی)هستند".
نظرسنجی بنیاد کارنیگی، با از بین بردن فرضیههای دیرینه در مورد جامعه، نشان داد که میراث هندی هریس به او در سبقت از بایدن در سال ۲۰۲۰ کمک نکرد. آنچه تعجب برانگیزتر است این است که مردان امریکایی هندیتبار زیر سن ۴۰ سال و نه نسل اول آنان که کهن سالان "سنتی" تلقی میشوند، در حال حرکت به سمت راست هستند.
ویشناو گفت که دموکراتها با سالمندان هندیتبار مشکل ندارند و به گفتۀ وی "مشکل آنان با مردان زیر سن ۴۰ سال است".
طبق معلومات مرکز تحقیقاتی پیو، دو سوم امریکاییهای هندیتبار مهاجر اند و اکثر آنان بر اساس برهههای زمانی سیاسی تقسیم بندی شده اند.
انجانا شاه، قانوندان و مبلغ عدالت اجتماعی مستقر در ایالت میشیگن گفت: "کسانی [هندیتباران] که در سالیان ۱۹۹۰ و یا بعد از آن [به ایالات متحده] آمده اند به ترمپ تمایل دارند، اما افراد هم دوره پدرم همه دموکرات اند."
این انقسام در میان نسل اول و دوم هندیها، به روشهای دیگری نیز عرض وجود کرده است. برای کسانی که تازه آمده اند، مهاجرت غیرقانونی منحیث یک نگرانی عمده مطرح میباشد. گاونکار میگوید که دوستان او که در گذشته از بایدن حمایت میکردند، جلوگیری از عبور غیر قانونی از سرحدات را یکی دلیل عمدۀ حمایت شان از ترمپ عنوان میکنند.
گاونکار گفت: "هندیها از مهاجرت غیرقانونی که در ادارۀ بایدن افزایش سرسام آوری داشت، متنفرند. ما میدانیم که چه مراحل دشواری را باید طی کنیم تا به این کشور به شکل قانونی برسیم و اینجا بمانیم و اینکه میبینم که دیگران اینگونه می آیند، درست نیست".
این احساسات در میان نسل اول مهاجرین، جایگاه عمیقی دارد. درمندرا جیسوال، یک مدیر فناوری در ایالت مریلند است که راه وی به سمت کسب شهروندی در امریکا نزدیک به ۲۰ سال طول کشید.
جیسوال در سال ۲۰۲۰، در اولین انتخابات ریاست جمهوری که قادر به دادن رای در آن بود، به بایدن رای داد ولی حال از ترمپ حمایت میکند. او گفت: "مردم خشمگین هستند، خدمات صحی و معارف مهاجرین غیر قانونی، از پول ما مالیات دهندگان میآید".
هندیها، سومین گروه بزرگ مهاجرین فاقد مدرک اقامت را در ایالات متحده تشکیل میدهند، اما به گفتۀ جیسوال "مهاجر غیر قانونی، مهاجر غیر قانونی است".
سوهاگ شوکلا، یکی از بنیان گذاران بنیاد هندو امریکایی، میگوید که این واکنش منفی علیه "مهاجرین غیرقانونی" منطقی است. محدودیتهای مهاجرتی اکثر مهاجرین هندی را مجبور میکند که ۱۰ تا ۲۰ سال برای دریافت کارت اقامت دایمی و کسب شهروندی ایالات متحده منتظر بمانند.
شوکلا به صدای امریکا گفت: "مردم نباید ۲۰ سال بیسرنوشت و منتظر بمانند، اما متاسفانه این وضعیت برنامه مهاجرت میباشد که ما با آن تا امروز برخورد کردیم و اکثر مردم مانند اکثر امریکاییها در مورد نیاز به داشتن سرحدات قویتر، صحبت میکنند".
هریس، که به دلیل موضع نرم در قبال مهاجرت غیرقانونی مورد انتقاد قرار گرفته است، از سابقۀ خود دفاع کرده و روی کاهش عبور غیر قانونی از سرحدات به دلیل پالیسی اخیر انفاذ شده توسط اداره بایدن تاکید میکند. ترمپ، به نوبه خود، متعهد شده است که بزرگترین "عملیات اخراج در تاریخ امریکا" را انجام خواهد داد.
کمپاین هریس که در ماه جولای آغاز شد، به تعداد زیادی از امریکاییهای هندو تبار ترقی خواه انرژی بخشید و هزاران رضاکار مشتاق را جذب کرد.
اما این شورو اشتیاق، یک واقعیت عمیق تر را پنهان کرد و آن اینکه میراث هندی هریس در میان اکثر رای دهندگان جذابیت اندکی داشت. نظرسنجی بنیاد کارنیگی نشان میدهد که در میان حامیان وی، کمتر از یک تن از هر ۱۰ امریکایی هندی تبار، از هندی تبار بودن او انگیزه گرفتند.
پالاوی گوها، استاد در دانشگاه تاوسن و امریکایی هندیتبا، میگوید که اکثر اعضای جامعه وی "به فراتر از سیاست هویت نگاه میکنند". گوها گفت: "کسانی که از هریس، معاون رییس جمهور حمایت میکنند، از وی به خاطر پالیسی هایش حمایت میکنند".
یک نظرسنجی از رای دهندگان آسیای جنوبی تبار که توسط صندوق تاثیرگذاری امریکایی های هندوتبار، صورت گرفت، نشان میدهد که هریس در ایالتهای رقابتی اریزونا، جورجیا، میشیگن، کارولینای شمالی و پنسلوانیا، در مقایسه با ترمپ سبقت دارد.
این گروه در یک اعلامیه که ماه گذشته به نشر رسید، افزود که آسیای جنوبی تبارها با داشتن بیش از ۴۰۰ هزار رای دهندۀ واجد شرایط آسیای جنوبی تبار در این ایالتها که رقابت نامزدان در آن به شدت تنگاتنگ است، قادر به ایجاد تغییر خواهند بود.
اما این شور و اشتیاق، یکنواخت نیست. روپال شاه، کارمند بنیاد غیر انتفاعی از نسل دوم هندو تباران که در اتلانتا زندگی میکند، یک انقسام نسلی را شاهد است.
شاه گفت:"من از نسل دوم هستم و معقتدم که نسل من خیلی خیلی حامی کاملا هستند و آماده اند به او رای بدهند و در مورد او هیجان زده هستند و بعد وقتی شما با والدینم صحبت میکنید و یا والدین به شکل عام، شما یک هیجان و هراس را حس میکنید".
او افزود: "نگرانی مالی آنها همیشه ارجحیت می یابد، اما در عین زمان هیجان زیادی در مورد کاملا وجود دارد که او از کی و چگونه از جامعه ما نمایندگی خواهد کرد".
صدای امریکا، با هر دو کمپاین ترمپ و هریس جهت کسب نظر در تماس شد ولی از سوی این دو کمپاین پاسخی دریافت نکرد.
گروه