مشاور ارشد علی خامنهای، رهبر ایران، روز یکشنبه ۱۷ جولای (۲۶ سرطان) گفت که تهران از لحاظ تخنیکی "قادر به ساخت بم هستهای است، اما این کشور تصمیم نگرفته است که آیا این بم را بسازد یا نه.
این موضوع را کمال خرازی روز یکشنبه به تلویزیون الجزیره بیان کرد. اظهارات مشاور ارشد خامنهای یک روز پس از پایان سفر چهار روزۀ جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده، به اسراییل و عربستان سعودی صورت گرفت. بایدن در جریان سفرش به منطقه تعهد کرد تا مانع دسترسی ایران به سلاح هستهای شود.
در وبسایت رسمی این شورا نیز از قول خرازی آمده است که "ما اکنون غنیسازی ۶۰ درصد را انجام دادهایم. افزایش غنیسازی به ۲۰ درصد کار مشکلتری بود و رسیدن به غنای ۶۰ درصد، ظرف دو – سه روز انجام شد. بنابراین کار مشکلی نیست که با فشردن یک سوچ به غنای بیش از ۹۰ درصد برسیم؛ لذا دانش آن در ایران پایه و شکل گرفته."
از اظهارات خرازی چنین بر میاید که ایران احتمالاََ مایل است به تسلیحات هستهای دسترسی پیدا کند، گرچه تهران از دیر زمان دسترسی به سلاح هستهای را رد کرده است.
در حال حاضر، ایران یورانیم خود را ۶۰ در صدی غنی ساخته است. این رقم غنی سازی یورانیم به مراتب بیشتر از آنچه است که در توافق هستهای ۲۰۱۵ با قدرتهای جهان تعهد شده بود.
سال گذشته وزیر استخبارات ایران نیز گفته بود که که فشار غرب می تواند ایران را به ساخت سلاح هستهای مجبور سازد. اما خامنهای در اوایل سالهای ۲۰۰۰ از طریق یک فتوا ساخت سلاح هستهای را منع کرد.
بر اساس توافق هستهای ۲۰۱۵ میلادی ، تعزیرات اقتصادی که بر ایران وضع شده بود، تا حدی لغو شد و در عوض، تهران فعالیت برنامهٔ هستهای خود را محدود کرد.
اما دونالد ترمپ، رییس جمهور پیشین ایالات متحده، در ماه می ۲۰۱۸ میلادی به طور یکجانبه از این توافق بیرون شد و تعزیرات شدید اقتصادی را بار دیگر بر ایران وضع کرد، اقدامی که موجب شد تهران نیز از تعهدات این توافق خود را عقب بکشد و غنی سازی یورانیم خود را با در صدی بالا، از سر بگیرد.
ایران همواره ادعا کرده است که غنی سازی یورانیم آن کشور به مقاصد تولید انرژی غیر نظامی صورت می گیرد. تهران همچنان گفته است که اگر تعزیرات که از سوی ایالات متحده وضع شده است، لغو گردد، دو باره بر تعهد توافق هستهای بر خواهد گشت.