عمران خان، صدراعظم پیشین پاکستان، میگوید که برای جلوگیری از خشونتهای بیشتر، راهپیمایی برنامه ریزی شده در اسلام آباد، پایتخت این کشور را، لغو کرده است.
آقای خان روز جمعه ۲۷ می (ششم جوزا) در یک کنفرانس خبری در پشاور حکومت شهباز شریف، صدراعظم پاکستان را،به خاطر ضرب و شتم حامیان تحریک انصاف محکوم کرد.
عمران خان گفت: "به همین دلیل مجبور شدم به خاطر کشور، راهپیمایی را لغو کنم".
آقای خان از حامیانش خواسته بود تا روز چهارشنبه ۲۵ می در اسلام آباد، پایتخت آن کشور، دست به راهپیمایی صلح آمیز زده و خواهان انتخابات زود هنگام و منحل شدن پارلمان این کشور شوند، اما پولیس این کشور با استفاده از کانتینرها و موترهای باربری جادههای اصلی را که به اسلام آباد منتهی میشوند، مسدود کرد و مانع ورود معترضین به اسلام آباد شد.
خان اوایل صبح پنجشنبه پس از آنکه محکمهٔ عالی پاکستان دستور داد تا موانع برداشته و برای حامیان خان اجازه تجمعات داده شود با کاروان عظیمی از هواداران حزب تحریک انصاف پاکستان به سمت پایتخت حرکت کرد. اما به دلیل درگیری بین هواداران عمران خان و پولیس که به گفتهٔ حزب تحریک انصاف سبب کشته شدن شش عضو و زخمی شدن شماری دیگری اعضای این حزب شد، راهپیمایی اعتراضی را منحل کرد و به حکومت شش روز وقت داد تا انتخابات زودهنگام را اعلام کند.
او گفت: "تصمیم گرفته بودم تا زمانی که دولت پارلمان را منحل کند و انتخابات را اعلام کند، اینجا بنشینم، اما آنچه در ۲۴ ساعت گذشته دیدم (حکومت) ملت را به سمت هرج و مرج میبرد."
اما مقامات حکومتی میگویند که راهپیمایی به خاطری منحل شد که تعداد معترضین که عمران خان انتظار داشت در آن شرکت نکرده بودند. به گفتهٔ مقامات در این تظاهرات بین ۱۰ تا ۱۵ هزار نفر اشتراک کرده بودند.
برخی از اعضای حزب تحریک انصاف نیز از تصمیم عمران خان ناراضی استند. در این درگیری بیش از ۱۰۰ پولیس پاکستانی نیز زخمی شدند.
مقامات امنیتی همچنین بیش از ۱۷۰۰ نفر از هواداران عمران خان را دستگیر کردند.
حکومت پاکستان روز جمعه بار دیگر درخواست عمران خان برای برگزاری انتخابات زودهنگام را رد کرد.
اما عمران خان بار دیگر در این کنفرانس خبری هشدار داد که اگر حکومت انتخابات را اعلام نکند، هفته آینده تظاهرات مسالمت آمیز دیگری را برگزار خواهد کرد.
عمران خان پس از سه و نیم سال صدارت، از سوی پارلمان پاکستان سلب صلاحیت و از قدرت کنار زده شد.
صدراعظم پیشین پاکستان میگوید که برکناریاش از سمت صدارت نتیجهٔ یک توطیهٔ ایالات متحده و جانشیناش شهباز شریف بوده است. اما واشنگتن همواره داشتن هرگونه نقشی در سیاست داخلی پاکستان را رد کرده است.