کیم جونگ اون، رهبر کوریای شمالی، ایالات متحده را مقصر افزایش تنش در شبه جزیرهای کوریا دانسته و کوریای جنوبی را به "دورویی" متهم کرده است.
رسانههای دولتی کوریای شمالی روز سه شنبه ۱۲ اکتوبر (۲۰ میزان) گزارش دادند که رهبر کوریای شمالی این اظهارات را در هنگام افتتاح نمایشگاه سلاح های هستهای کشورش بیان کرد.
خبرگزاری مرکزی کوریای شمالی از قول رهبر آن کشور گزارش داده است که "قضاوت و عملکرد نادرست" ایالات متحده به این معنی است که بی ثباتی در شبه جزیرهای کوریا نمیتواند حل و فصل شود.
پیونگ یانگ در حال حاضر با چندین تعزیرات بین المللی مواجه است و دلیل آن برنامه هستهای و میزایلهای بالستیک آن کشور است، برنامههای تسلیحاتی که تحت رهبری کیم جونگ اون، پیشرفت سریع داشته است.
کوریای شمالی در سال ۲۰۱۷ میلادی میزایلهای خود را آزمایش کرد که می تواند تمام قارهای امریکا را هدف قرار دهد و این کشور قویترین سلاحهای هستهای خود را تا امروز آزمایش کرده است. پیونگ یانگ می گوید که به خاطر حفاظت خود در برابر حملهای احتمالی ایالات متحده، به این تسلیحات نیاز دارد.
اما کوریای شمالی در کم از کم چهار سال گذشته هیچ راکت دوربردی را که قادر به هدفگیری قلمرو اصلی ایالات متحده باشد، آزمایش نکرده و این نمایانگر آن است که پیونگ یانگ نمیخواهد که فرصتهای دپلوماتیک با امریکا به کلی از بین برود.
شماری از تحلیلگران می گویند که کوریای شمالی تلاش میکند تا روابط خود را منحیث یک قدرت هستهای با سایر قدرتهای منطقه و جهان عادی سازد.
اداره جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده، بارها گفته است که قصد خصومت با پیونگ یانگ را ندارد، اما رهبر کوریای شمالی گفته است که عملکرد امریکا به گونهای در مقابل آن کشور است که نمی توان به واشنگتن اعتماد کرد.
خبرگزاری مرکزی کوریای شمالی از قول رهبر این کشور گزارش داده است که ""تعجب می کنم که آیا شخص یا دولتی وجود دارد که به ادعای آن [ایالات متحده] اعتقاد داشته باشد و اگر وجود دارد، کنجکاو استیم که بدانیم آنان چه کسانی اند."
کیم جونگ اون همچنین گفته است که تسلیحات کوریای شمالی به خاطر دفاع خودی است و به هدف استفاده در برابر کدام کشوری مشخص، نیست.
این اظهارات کیم جونگ اون دو هفته پس از آن بیان شد که کوریای شمالی میزایلهای دور برد و سایر سلاحهای متعارف خود را آزمایش کرد.
دونالد ترمپ رییس جمهور پیشین ایالات متحده، سه بار با کیم جونگ اون، رهبر کوریای شمالی، ملاقات کرد، اما ملاقات رهبران دو کشور برای خلع سلاح هستهای شبه جزیره کوریا به نتیجهای نرسید.
جو بایدن، رییس جمهور کنونی ایالات متحده نیز ملاقات رو در رو با رهبر کوریای شمالی را رد نکرده است. اما تاکید کرده است که اگر قرار باشد چنین ملاقات رخ دهد، دیدار رو در روی رهبران دو کشور، بخشی از گفتگوهای گسترده تر خواهد بود.
روابط ایالات متحده و کوریای شمالی از چندین دهه به این سو به خاطر برنامۀ هستهای و میزایلهای بالستیک پیونگ یانگ پرتنش بوده است، تنشی که موجب وضع تعزیرات شدید ایالات متحده شده و اقتصاد کوریای شمالی را به شدت متاثر کرده است.