لینک های دسترسی

Breaking News

هشدار از درگیری احتمالی کرد ها با شیعه ها در عراق


ابو مهدی ال مهندس، معاون شبه نظامیان شیعه موسوم به حشد الشعبی
ابو مهدی ال مهندس، معاون شبه نظامیان شیعه موسوم به حشد الشعبی

کرد های عراق از آغاز درگیری با شبه نظامیان شیعه آن کشور پس از پایان جنگ با داعش هشدار دادند.

پولاد جنگی، قوماندان عملیات ضد دهشت افگنی نیرو های کردی موسوم به پیشمرگه ها به صدای امریکا گفت که کرد ها از مناطقی که داعش را بیرون می سازند، عقب نشینی نخواهند کرد.

آقای جنگی گفت که اگر مناطقی چون حویجه و موصل از داعش پس گرفته شود، به نظر او مشکلات بین کرد ها و حکومت عراق به ویژه شبه نظامیان شیعه موسوم به حشد الشعبی یا بسیج مردمی آغاز خواهد شد.

پولاد جنگی افزود که کرد ها نمی توانند برای باز پس گیری یک منطقه خون بریزند و سپس آن را به حکومت مرکزی عراق تسلیم کنند.

بغداد و کرد ها در مورد حاکمیت بر برخی مناطق نفت خیز به شمول کرکوک اختلافات شدید دارند. آقای جنگی می گوید إن ها شهر کرکوک را مسترد نخواهند کرد، اما او گفت که میدانند این مساله برایشان مشکلات بزرگی را با حکومت عراق ببار خواهد آورد.

منازعات بین کرد ها و شبه نظامیان شیعه در طوز خورماتو، شهرکی که با جمعیت مختلط ترکمن، کرد و اعراب قبلاً هم پر تشنج بود، آغاز شده است. این شهرک در کنار جاده ای که بغداد را به کرکوک وصل میکند، واقع گردیده است.

بر اساس گزارش دیده بان حقوق بشر، گروه های کردی و شیعه های مسلح هر دو، شمار زیادی از غیر نظامیان را کشته و زخمی کرده و ده ها خانه و دکان را در این شهرک، از بین برده اند.

هدف گیری غیر نظامیان "به مثابه جنایات جنگی "

جو ستورک، معاون بخش شرق میانه در نهاد دیده بان حقوق بشر در گزارشی که در سال جاری منتشر شد گفته است شماری از کسانی که در درگیری ها در طوز خورماتو دخیل بوده اند به نظر میرسد که غیر نظامیان را فقط به خاطر نژاد شان هدف قرار میدادند.

پیشمرگه ها
پیشمرگه ها

مایکل پریجنت، تحلیل گر مسایل عراق در انستیتوت هادسن می گوید درگیری منازعات جدید بین نیرو های کرد و حشد به تصمیم شبه نظامیان شیعه در آینده ارتباط خواهد داشت که تا کدام حد پلان پیشروی در قلمرو کرد ها را خواهند داشت. پریجنت میگوید از شبه نظامیان حشد، میتوان هر نوع اقدامی را انتظار داشت.

بر اساس گفته های رناد منصور، عضو مرکز شرق میانه در نهاد کارنگی، حشد به یک نیروی بزرگی که با گروه دولت اسلامی در عراق می جنگد، مبدل شده است. حشد رسماً در سال ۲۰۱۴ میلادی توسط نوری الملکی که در آن زمان صدراعظم عراق بود، ایجاد شد. این گروه که گفته میشود از حمایت ایران برخوردار است، یک نیروی آموزش دیده و بسیار مصمم میباشد.

در گزارش دیده بان حقوق بشر از حشد به عنوان یک گروه خشن فرقوی نام برده شده است.

در گزارش آمده است که غیر نظامیان بهای ناکامی عراق را در رام کردن این شبه نظامیان پرداخت میکنند. دیده بان حقوق بشر می گوید کشور هایی که نیرو های امنیتی عراق و نیرو های پیشمرگه را حمایت میکنند باید تلاش کنند که بغداد جلو این خشونت های مرگبار را بگیرد.

زیرا پیشمرگه ها هم متهم به این خشونت ها میباشند.در ماه جنوری، دوناتیلا روویرا، مشاور ارشد بحران ها در سازمان عفو بین المللی گفته بود که نیرو های کردی چند روستایی را که از نزد گروه دولت اسلامی در شمال عراق پس گرفته بودند، کاملاً از بین بردند.

روویرا گفته بود که بیجا ساختن اجباری غیر نظامیان و تخریب عمدی منازل مسکونی و ملکیت ها بدون توجیه نظامی، به مثابه جنایات جنگی است.

گزارش: صدای امریکا

برگردان: ژیلا سمیعی

XS
SM
MD
LG