رسانههای دولتی ایران روز سهشنبه ۲۵ فبروری (هفتم حوت) گزارش دادند که سرگی لاوروف، وزیر خارجهٔ روسیه به تهران، پایتخت آن کشور، رسید تا با مقامات ارشد ایرانی در مورد مسایل مختلف از جمله تقویت روابط دو کشور و برنامه هستهای ایران گفتگو کرد.
تلویزیون دولتی ایران و ایرنا، خبرگزاری رسمی ایران، گزارش داده است که لاوروف پس از ورود به تهران، با مسعود پزشکیان، رییس جمهور و عباس عراقچی، وزیر خارجهٔ ایران، ملاقات کرده است.
ایرنا از قول پزشکیان نوشته است: "ایران و روسیه دیدگاههای نزدیکی در زمینه مسایل منطقهای دارند و تقویت همکاریهای منطقهای و بینالمللی خود را در بستر تعاملات دوجانبه و نیز از طریق سازمانهای منطقهای و بینالمللی چون شانگهای، اتحادیه یوروایشیا و بریکس دنبال میکنند."
وزیر خارجهٔ روسیه گفته است که گفتگوها با مقامات ایرانی شامل "روابط روسیه و ایران و هچنین شماری از مسایل بینالمللی" میشود.
وزارت خارجهٔ روسیه نیز گفته است که گفتگوها با مقامات ایرانی در مورد انکشافات اخیر در سوریه و یمن و همچنین برنامهٔ هستهای ایران تمرکز خواهد داشت.
دونالد ترمپ، رییس جمهور ایالات متحده، در ماه می ۲۰۱۸ میلادی در دوران نخست ریاست جمهوری خوو به طور یکجانبه از توافق هستهای ۲۰۱۵ ایران بیرون شد و تعزیرات شدید اقتصادی را بار دیگر بر ایران وضع کرد، اقدامی که موجب شد تهران نیز از تعهدات این توافق خود را عقب بکشد و غنی سازی یورانیم خود را به مقیاس بلندتری که در توافقنامه محدود شده بود، از سر بگیرد.
ترمپ پس از آنکه به تاریخ ۲۰ جنوری سال روان میلادی بار دیگر متصدی ریاست جمهوری ایالات متحده شد، پالیسی فشار حداکثری را بر ایران اعمال کرد تا این کشور به تسلیحات هستهای دسترسی پیدا نکند.
روسیه که به خاطر تهاجم نظامی بر اوکراین با تعزیرات غرب به ویژه ایالات متحده مواجه شده است، در سالهای اخیر تلاش کرده است تا همکاریهای خود را با ایران افزایش بدهد.
کیف و متحدان غربی آن، ایران را به فراهمآوری تسلیحات برای روسیه متهم کرده که از آن در جنگ اوکراین استفاده میشود، اتهامی که بارها از سوی ایران رد شده است.
مسعود پزشکیان در ماه جنوری سال روان میلادی از مسکو بازید کرد و در جریان سفرش، مشارکت استراتیژیک را با ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه، امضا کرد، اقدامی که همکاریهای نظامی و اقتصادی دو کشور را تقویت میکند.
این دو کشور-روسیه و ایران- در ماه دسمبر زمانی با شکست بزرگی در سوریه روبرو شدند که شورشیان تحت رهبری اسلامگرایان، رژیم بشار اسد، رییس جمهور پیشین سوریه، را سرنگون کردند.
تهران و مسکو برای بیش از یک دهه، متحد نزدیک اسد در جنگ داخلی آن کشور بودند و دو کشور سرمایهگذاری زیادی برای بقای رژیم اسد کردند.
در تهیهٔ این گزارش از خبرگزاری فرانس پرس کار گرفته شده است.
گروه