لینک های دسترسی

Breaking News

پوشش لحظه به لحظۀ وضعیت افغانستان

پوشش لحظه به لحظه و تازه‌ترین جزییات در مورد وضعیت در افغانستان را در اینجا دنبال کنید.

مقامات پنتاگون می‌گویند که تلاش دارند روند خروج شهروندان خود و همکاران افغان شانرا از افغانستان تسریع کنند و از تاریخ ۱۴ اگست تا حال ۷۰۰۰ فرد ملکی را از آن کشور خارج کرده اند.

هنگ تیلر، جنرال اردو ایالات متحده روز پنجشنبه ۱۹ اگست (۲۸ اسد) به خبرنگاران گفت که ۱۲ طیاره سی-۱۷ حدود ۲۰۰۰ نفر را در ۲۴ ساعت گذشته از افغانستان انتقال داده است.

آقای تیلر گفت که در حال حاضر اردوی امریکا ظرفیت انتقال ۵۰۰۰ تا ۹۰۰۰ نفر را در یک شبانه روز دارد.در حال حاضر ۵۲۰۰ سرباز امریکایی در میدان هوایی کابل حضور دارند و قرار است این تعداد به ۶۰۰۰ هزار افزایش یابد.

جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع ایالات متحده گفت که هیچ نوع خشونتی بین نیروهای امریکایی و طالبان رخ نداده و این گروه مانع خروج شهروندان امریکا از افغانستان نشده اند.

ایالات متحده پلان دارد تا روزانه بین ۵۰۰۰ تا ۹۰۰۰ نفر دارندگان پاسپورت و گرین کارت امریکا و کسانی‌که ویزا و دیگر اسناد و جواز معتبر مسافرت را دارند، از میدان هوایی کابل به خارج از افغانستان انتقال بدهد.

یک عضو ارشد حزب بر سر اقتدار به رهبری انگلامرکل، صدراعظم آلمان، از ایالات متحده خواسته است تا بودجهٔ را برای سرپناه افرادی که اکنون از افغانستان فرار می کنند، فراهم سازد.

والی ایالت باوریا، روز پنجشنبه ۱۹ اگست (۲۸اسد) گفت که واشنگتن مسوولیت اصلی در قبال وضعیت کنونی را به خاطر آنچه او تصمیم تا حدی شتابزدۀ واشنگتن برای خروج از افغانستان عنوان کرد، بردوش دارد.

مارکوس سویدر گفت که ایالات متحده بایست حمایت مالی به کشور های همسایه و کمشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان فراهم کرده و در صورت لزوم پناهندگان را بپذیرد.

برخی از مقامات در آلمان از تکرار بحران مهاجرت سال ۲۰۱۵ که طی آن صدها هزار پناهنده از آسیا و افریقا به اروپا سرازیر شدند، هشدار داده اند .

القاعده در یمن به طالبان مبارکباد گفت

شاخۀ القاعده در یمن به خاطر مسلط شدن طالبان در افغانستان و تصرف کابل از سوی آن گروه، پیام تبریکی ارسال کرده و "جهاد و جنگ را روش شرعی، قانونی و واقعبینانۀ اعادۀ حقوق و اخراج اشغال‌گران" خوانده است.

القاعده در شبه جزیرۀ عرب، روز چهارشنبه ۱۸ اگست (۲۷ اسد) با نشر بیانیه‌ای که در صفحۀ انترنتی "سایت" نشر شد، گفته است: "بازی دموکراسی و کار در راستای آشتی‌گرایی، یک سراب فریبنده، یک سایۀ گذرا و یک حلقۀ باطل است که از صفر شروع و به صفر پایان می‌یابد."

بر اساس توافقنامۀ دوحه که در ۲۹ فبروری ۲۰۲۰ میان ایالات متحده و طالبان امضا شد، گروه طالبان تعهد کرده اند که روابط خود را با تمام گروه‌های دهشت افگن به شمول القاعده قطع می‌کنند.

پس از امضای این توافقنامه، مقام‌های امریکایی و حکومت افغانستان بار بار تاکید کردند که طالبان روابط خود را با القاعده قطع نکرده اند.

بایدن نسبت به 'تغییر باورهای بنیادی طالبان' نامطمین است

جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحدۀ امریکا گفته است که طالبان باید تصمیم بگیرند که آیا می‌خواهند از سوی جامعۀ جهانی به رسمیت شناخته شوند یا خیر.

آقای بایدن در مصاحبه با شبکۀ تلویزیونی ای‌بی‌سی در پاسخ به پرسشی مبنی بر تغییر باورهای بنیادی طالبان گفت که مطمین نیست که طالبان باورهای بنیادی خود را تغییر داده باشند، بلکه به آن متعهدتر نیز شده اند.

ادامۀ مطلب

XS
SM
MD
LG