پیمان اتلانتیک شمالی (ناتو) امروز ۲۰ اگست (۲۹ اسد) با نشر اعلامیهای از طالبان خواست تا به افراد واجد شرایط اجازه دهد از افغانستان خارج شوند.
در حاضر شهروندان خارجی، دارندگان اسناد اقامت کشورهای خارج و همکاران نیروهای خارجی که سند مسافرت دارند، میتوانند از میدان هوایی کابل به بیرون از افغانستان مسافرت کنند.
ناتو تعهد کرده است در حالی که عملیات تخلیه جریان دارد، این پیمان "در هماهنگی نزدیک" باقی میماند.
این اعلامیهٔ مشترک ۳۰ کشور عضو ناتو پس از آن نشر شد که وزرای خارجهٔ این کشورها در یک کنفرانس مجازی روند تخلیه و اقدامات بعدی آنرا به بحث گرفتند.
چین میگوید که "راه بنیادی" برای بیرون رفت از بحران مهاجرت در افغانستان، پیشروی از راه "مذاکره و گفتگو" میان جناح های درگیر است.
هووا چون یینگ، سخنگوی وزارت خارجۀ چین روز جمعه ۲۰ اگست (۳۰ اسد) در یک کنفرانس خبری خواهان تلاش های مستحکم بین المللی برای ترویج گفتگو ها و جلوگیری از جنگ و تلفات بیشتر در افغانستان شد.
اما خانم چون یینگ، در مورد اینکه آیا بیجینگ در روند تخلیۀ افراد از کابل کمک می کند یا خیر، هیچ اشاره ای نکرد.
سخنگوی وزارت خارجۀ چین در مورد موقف بیجینگ در خصوص احیای مجدد گروه طالبان در افغانستان، تنها تصریح کرد که بیجینگ یک حکومت "باز، همه شمول و به شکل گسترده ممثل و نمایندۀ [مردم افغانستان]" را که بتواند به "آرزو های مردم افغانستان و جهان"رسیدگی کند، میخواهد.
طالبان در این رابطه تاکنون چیزی نگفته اند.
وزارت خارجۀ آلمان میگوید که این کشور ۱۰۰ میلیون یورو را در بخش کمک های بشر دوستانه فوری به افغانستان و کشور های همسایۀ آن فراهم میکند.
وزارت خارجهٔ آلمان گفته است که این پول، به گونۀ مشخص به سازمان های امداد رسان، به ویژه کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان داده خواهد شد، نه به طالبان.
فیسبوک، تویتر و لنکدان میگویند که حساب کاربران افغان خود را برای جلوگیری از هدف قرار گرفتن توسط طالبان محافظت میکنند.
ناتانیل گلیچر، رییس پالیسی امنیتی فیسبوک روز پنجشنبه ۱۹ اگست (۲۸ اسد) در تویتر نوشته است: "فیسبوک به طور موقت امکان مشاهده یا جستجوی فهرست حسابهای دوستان کاربران در افغانستان را به سایرین حذف کرده است. "
تویتر نیز اعلام کرده است که با شرکای جامعه مدنی برای حمایت از گروه های موجود در کشور و با آرشیف انترنت برای تسریع درخواست های مستقیم برای حذف تویتهای آرشیف شده در تماس میباشد.
سخنگوی لنکدان گفت که به گونهٔ موقت ارتباطات کاربران خود در افغانستان را پنهان کرده است تا سایر کاربران نتوانند آنها را ببینند.