وزیر خارجهٔ یوگاندا میگوید که بحثها در خصوص فراهمآوری معاونتها به مهاجرین افغان با واشنگتن تا حال نتیجهای در قبال نداشته است.
جنرال الحاجی ابوبکر اودونگو جیجی به صدای امریکا گفت که کشوراش ظرفیت تدارک پناهگاه به ۲۰۰۰ مهاجر افغان را دارد.
این در حالی است که یاویری موسیوینی، رییس جمهور یوگاندا هفتهٔ گذشته تعهد کرد که کشوراش آماده است از این تعداد مهاجرین به گونهٔ موقت میزبانی کند.
یوگاندا که در شرق افریقا موقعیت دارد، در گذشته نیز پناهوجویانی را که از جنگ فرار کرده اند پذیرفته و همین اکنون میزبان ۱.۴ میلیون مهاجر است. بیشتر این مهاجرین از سودان جنوبی به این کشور پناه برده اند.
آگاهی: شهروندان امریکا از رفتن به میدان هوایی کابل خودداری کنند
سفارت ایالات متحده در کابل به شهروندان این کشور در افغانستان توصیه کرده است که از رفتن به میدان هوایی کابل خودداری کنند.
در این آگاهینامه آمده است که به دلیل تهدیدات امنیتی در بیرون از دروازههای میدان هوایی کابل، به شهروندان امریکا توصیه میشود که در حال حاضر از رفتن به سوی میدان خودداری کنند، مگر این که از سوی نمایندهٔ حکومت امریکا به آنان رهنمایی شده باشد.
این در حالی است که هزاران شهروند دیگر افغانستان که هیچ گونه مدرک و اجازهٔ مسافرت ندارد در میدان هوایی کابل تجمع کرده اند تا از افغانستان بیرون شوند؛ روندی که بیرون شدن سایر افراد واجد شرایط را دشوار کرده است.
دومین طیارهٔ که مسافرین را از افغانستان انتقال میداد، امروز ۲۱ اگست (۳۰ اسد) به پایگاه هوایی مادرید رسید؛ جاییکه مقامات بلندپایهٔ اسپانیا از آنان استقبال کردند.
در این طیاره ۱۴۸ نفر، به شمول شهروندان افغانستان و اعضای خانوادههای شان حضور داشتند.
در پرواز نخست، ۵۳ نفر از کابل به مادرید انتقال داده شده بود.
حکومت اسپانیا همچنان پیشنهاد کرده است که تخلیهشدگان بیشتر از شرکای اتحادیهٔ اروپایی خویش را خواهد پذیرفت و تا زمانی که به کشورهای دیگر انتقال میابند از آنان مراقبت خواهند کرد.
توقع میرود که این افراد چندین روز را در کمپها بگذرانند تا آزمایشات صحی و امنیتی شان تکمیل شود و سپس به مراکز استقبال و از آنجا راهی کشورهای دیگر اروپایی خواهند شد.
انجلینا جولی، هنرپیشهٔ معروف سینمای هالییود که پیش از این در رسانههای اجتماعی حضور علنی نداشت، اکنون برای جلب توجه جهانیان به وضعیت در افغانستان در انستاگرام حضور یافت.
نمایندهٔ ویژهٔ ادارهٔ مهاجرت ملل متحد، روز گذشته نامهای یک دختر افغان را نشر کرد.
در این نامه، نوجوان افغان به خانم جولی از نگرانی و هراساش از زندگی زیر حاکمیت طالبان نوشته و گفته است "ما یک بار دیگر زندانی شدیم".
این دختر افغان که نام و موقعیتاش نشر نشده، نوشته است: "پیش از آمدن طالبان... ما حقوق داشتیم، میتوانستیم آزادنه از حقوق خود دفاع کنیم. اما زمانی که آنان آمدند، ما همه از آن میترسیم و فکر میکنیم که همه رویاهای مان برباد رفت."
خانم جولی در صفحهٔ انستاگراماش نوشته است که میخواهد حکایتهای مردم را از سراسر جهان با دیگران شریک سازد؛ افرادی که برای حقوق اساسی بشری شان مبارزه میکنند.