هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان روز دوشنبه ۳۰ اگست (هشتم سنبله) به خبرنگاران گفت که اوزبیکستان ابراز آمادگی کرده است تا مرزهایش را به روی افغانهایی باز نگهدارد که از ترس طالبان فرار میکنند.
آلمان فهرستی از دهها هزار نفری را تهیه کرده است که در آن شهروندان آلمان، کارمندان افغان نهادها و سازمانهای آلمانی و گروههای معروض به خطر چون فعالان حقوق بشر و خبرنگاران شامل اند.
جیک سولیوان، مشاور امنیت ملی قصر سفید گفته است که ایالات متحده قادر است تا حدود ۳۰۰ شهروند خود را که تا اکنون در افغانستان به سر میبرند، تا فردا ۳۱ اگست از افغانستان بیرون کند.
آقای سولیوان گفت که کشورش در حال حاضر در نظر ندارد تا حضور دپلوماتیک خود را در افغانستان حفظ کند، اما افزود که واشنگتن زمینۀ ایجاد یک مسیر مصوون را برای هر شهروند و باشندۀ دایمی امریکا که خواستار خارج شدن از افغانستان باشد، فراهم خواهد کرد.
از سوی دیگر، انتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده گفته است که واشنگتن با سایر کشورها در منطقه کار میکند تا یا میدان هوایی کابل را پس از ۳۱ اگست باز نگه دارد و یا این میدان هوایی در یک موقع مناسب بازگشایی شود.
رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفته است که کشورهای این اتحادیه باید در پی ایجاد نیروی واکنش سریع شوند تا آمادۀ رسیدگی به بحرانهای آینده باشند؛ نظیر آنچه در افغانستان اتفاق افتاد.
جوسیپ بوریل، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مصاحبهای که روز دوشنبه ۳۰ اگست (هشتم سنبله) نشر شد به روزنامۀ ایتالیایی ال کوریر دیلا سیرا گفته است که اعزام نیروهای امریکایی به افغانستان در فرصت بسیار کم، آنهم در شرایطی که وضعیت امنیتی وخیم بود، به اتحادیۀ اروپا نشان داد که باید برای ایجاد یک پالیسی مشترک دفاعی تلاش فوری به خرج دهد.
شاخۀ خراسان گروه داعش مسوولیت راکت پراگنی روز دوشنبه ۳۰ اگست (هشتم سنبله) بر میدان هوایی کابل را به دوش گرفته و با نشر اعلامیهای گفته است که جنگجویان این گروه "شش راکت را بر میدان هوایی بینالمللی کابل" پرتاب کرده اند.