خبرگزاری رویترز از قول یک مقام طالبان امروز دوشنبه ۱۶ آگست (۲۵ اسد) گزارش داده است که در یک روز گذشته "هیچ درگیری در هیچ نقطه افغانستان" صورت نگرفته است.
این مقام گروه طالبان که نخواست نامش در گزارش ذکر شود به خبرگزاری رویترز گفته است که "بر اساس گزارش های ما، اوضاع صلح آمیز است."
این مقام طالبان یک روز پس از آن در مورد "وضعیت صلح آمیز" افغانستان سخن گفته است که جنگجویان این گروه روز یکشنبه ۱۵ آگست (۲۴ اسد) وارد شهر کابل شدند و به تدریج ارگ ریاست جمهوری را تصرف کردند.
این مقام گروه طالبان در حالی از وضعیت "صلح آمیز" افغانستان حرف زده است که حکومت های به رهبری حامد کرزی و محمد اشرف غنی، روسای جمهوری پیشین افغانستان، در اغلب موارد حملات که در سراسر آن کشور به وقوع می پیوست، به گروه طالبان نسبت می دادند.
این گروه خود در اغلب موارد مسوولیت حملات مرگبار را در سراسر افغانستان بر عهده می گرفت-به خصوص زمانیکه حملات آنان تلفات غیر نظامیان را در پی نمی داشت.
یک روز پس از آنکه محمد اشرف غنی، رییس جمهور پیشین افغانستان، کشورش را ترک کرد، جنگجویان گروه طالبان امروز دوشنبه ۱۶ آگست (۲۵اسد) توسط موتر ها در کابل گشت زنی کردند.
در همین حال قرار است شورای امنیت ملل متحد نشستی را در مورد تحولات اخیر افغانستان در حالی برگزار کند که بیش از ۶۰ کشور جهان از همه جناح ها در آن کشور خواسته اند تا هر شهروند خارجی و افغان را که خواهان ترک افغانستان استند، اجازه خروج داشته باشند.
این تقاضای بیش از ۶۰ کشور در حالی صورت گرفته است که هزاران غیرنظامی افغان در داخل و نزدیکی میدان هوایی بین المللی کابل تجمع کردند و تلاش دارند به خارج از کشور شان بروند.
در همین حال وزارت هوانوردی ملکی افغانستان امروز دوشنبه با نشر اعلامیه ای گفت که دروازه ملکی میدان هوایی کابل تا امر ثانی مسدود شده است.
منابع در پارلمان آلمان امروز دوشنبه ۱۶ آگست (۲۵ اسد) گفتند که انگلا مرکل، صدراعظم آن کشور، پلان دارد سربازان خود را به افغانستان اعزام کند تا شهروندان آلمانی و سایر همکاران افغان را از آن کشور بیرون کند.
خبرگزاری فرانس پرس از قول منابع پارلمان آلمان گزارش داده است که حکومت آن کشور در صدد است تا اجازه اعزام "چند صد سرباز" را به افغانستان از پارلمان آلمان کسب کند.
این منبع گفته است که حکومت آلمان تلاش می کند "یک پل هوایی" را ایجاد کند تا کارمندان محلی آلمان، زنان آسیب پذیر، فعالان حقوق بشر و کارمندان سایر سازمان های غیر انتفاعی را تا حد امکان از افغانستان بیرون کند.
بر اساس گزارش فرانس پرس، حکومت آلمان فکر می کند که نزدیک به دو هزار نفر را از افغانستان به آلمان انتقال بدهد.
قبل بر این، آلمان در مدت حدود ۲۰ سال گذشته، مجموعا ۱۵۰ هزار سرباز خود را به افغانستان اعزام کرد و پس از ایالات متحده، دومین کشوری عضو ناتو به شمار می رود که بیشترین عساکر خود را به افغانستان اعزام کرده بود.
در همین حال، منتقدین حکومت خانم مرکل گفته اند که حکومت به رهبری وی در قسمت انتقال به اسرع وقت آنعده از شهروندان افغان که نظامیان آلمانی را کمک کرده اند ناکام مانده است.
روسیه گفته است که سفیر آن کشور در کابل قرار است فردا سه شنبه ۱۷ اگست (۲۶ اسد) با طالبان ملاقات کند و تصمیم خواهد گرفت که آیا حکومت جدید آن کشور را به رسمیت بشناسد یا خیر.
ضمیر کابلوف، نمایندۀ ویژۀ روسیه در امور افغانستان در مصاحبه با رادیو "ایخو مسکو" گفته است که سفیر روسیه با رهبری طالبان به تماس است و دیمیتری ژرنوف، سفیر روسیه در کابل، با مقام های طالبان در مورد چگونگی تامین امنیت سفارت روسیه در کابل نیز بحث خواهد کرد.
آقای کابلوف گفته است که کشورش بر اساس عملکرد حکومت جدید افغانستان تصمیم خواهد گرفت که آیا آنرا به رسمیت بشناسد یا خیر.
آقای کابلوف گفت: "ما محتاطانه می بینیم که آنان در آینده با چه مسوولیت پذیری حکومت میکنند و بر اساس نتایج آن، رهبری روسیه به نتیجه گیری لازم خواهد رسید."
روسیه در سال های اخیر با گروه طالبان در تماس بوده و چندین بار میزبان نمایندگان آن گروه در مسکو بوده است.
روسیه در حال حاضر اوضاع در مرز میان افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی را که در گذشته بخشی اتحاد جماهیر شوروی سابق بودند، زیر نظر دارد، کشور هایی که مسکو در آن پایگاه های نظامی خود را حفظ کرده است.