یک مقام ارشد استخباراتی امریکا: خطر سقوط سریع حکومت افغانستان را پیش بینی کرده بودیم
یک مقام ارشد استخبارات امریکا گفته است که این کشور خطر سقوط سریع حکومت افغانستان را پیش بینی کرده بود.
این مقام امریکایی بدون ذکر نام اش به صدای امریکا گفت که با پیشرفت "فصل جنگی" در افغانستان، واشنگتن در مورد "بقای حکومت افغانستان بدبین تر میشد."
این مقام ارشد استخبارات امریکا افزود که تصرف تقریباً تمام افغانستان توسط گروه طالبان به توانایی نیروهای امنیتی افغان ربط نداشت، بلکه نشاندهنده کاستی ها در رهبری، انسجام و اراده حکومت افغانستان بود.
او افزود که با وجود این همه، حکومت افغانستان سریعتر از انتظار امریکا از هم پاشید.
اظهارات این مقام امریکایی در حالی بیان می شود که گروه طالبان اکنون در تمام افغانستان به جز ولایت پنجشیر تسلط دارد و روز یکشنبه به دنبال فرار محمد اشرف غنی، جنگجویان این گروه، وارد کابل شدند.
انتونی بلینکین، وزیر خارجه ایالات متحده، گفته است که یکجا با شرکای بین المللی خود از "کسانیکه در سراسر افغانستان درموقف قدرت و مقام استند" می خواهد تا آنان حقوق زنان و دختران را در آن کشور تضمین کنند.
آقای بلینیکن بدون ذکر نام گروه طالبان که اخیرا کابل را تصرف کرد، گفته است که "ما هر حکومتی را که در آینده شکل خواهد گرفت، از نزدیک نظارت خواهیم کرد که چگونه حقوق و آزادی های آنان [زنان و دختران افغانستان] را تامین می کند."
اظهارات این دپلومات ارشد امریکایی در حالی بیان شده است که با ورود طالبان به شهر کابل، نگرانی هایی به وجود آمده است که این گروه بار دیگر زنان و دختران را در آن کشور از حقوق اساسی شان از جمله تحصیل، کار و حتا بدون محرم از خانه بیرون شدن، محروم خواهد کرد.
انتونی بلینکین، وزیر خارجه ایالات متحده، روز چهار شنبه ۱۸ آگست (۲۷ اسد) گفت که یکجا با شرکای بین المللی خود از "کسانیکه در سراسر افغانستان درموقف قدرت و مقام استند" می خواهد تا حقوق زنان و دختران را در آن کشور تضمین کنند.
آقای بلینیکن بدون ذکر نام گروه طالبان که اخیرا کابل را تصرف کرد، گفته است که "ما از نزدیک مشاهده می کنیم هر حکومتی که در آینده شکل می گیرد، چگونه حقوق و آزادی های آنان [زنان و دختران افغانستان] را تامین می کند.
اظهارات این دپلومات ارشد امریکایی در حالی بیان شده است که با ورود طالبان به شهر کابل، نگرانی هایی به وجود آمده است که این گروه بار دیگر زنان و دختران را در آن کشور از حقوق اساسی شان مانند تحصیل، اشتغال، و حتی بیرون شدن از خانه بدون محرم، محروم خواهد کرد.
ملل متحد روز چهار شنبه ۱۸ آگست (۲۷ اسد) گفت که نزدیک به ۱۰۰ کارمند بین المللی خود را از افغانستان به قزاقستان انتقال داده است و این کارمندان کار شان را از راه دور ادامه خواهند داد.
این سازمان گفته است که این اقدام اش موقتی است و اوضاع را بررسی می کند که آیا پس از ورود گروه طالبان به کابل، ثبات به وجود میاید یا خیر؟
استیفن دوجاریک، سخنگوی این سازمان، روز چهار شنبه به خبرنگاران گفت که این اقدام موقتی به خاطری روی دست گرفته شده است تا ملل متحد کمک های خود را برای مردم نیازمند افغانستان با اندک اختلال ادامه دهد.
تا امروز حدود ۳۰۰ کارمند بین المللی در چارچوب ملل متحد در افغانستان فعالیت داشته و ۳۰۰۰ کارمند محلی در سراسر افغانستان در این سازمان مصروف کار اند.
سخنگوی ملل متحد گفته است که اگر اوضاع اجازه بدهد این کارمند به افغانستان برخواهند گشت.
کارمندان ملل متحد در حالی از افغانستان بیرون انتقال داده شده اند که سفارت های مقیم کابل تلاش دارند تا همه دپلومات ها، کارمندان محلی و همکاران افغان شان را این کشور بیرون کنند.