انتونی بلینکین، وزیر خارجه ایالات متحده، روز پنجشنبه ۱۹ آگست (۲۸ اسد) با وزیران خارجه گروه جی-۷ یا هفت اقتصاد برتر جهان و نمایندهء عالی اتحادیه اروپا در مورد تحولات اخیر افغانستان صحبت کرد.
کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، جاپان، بریتانیا و ایالات متحده اعضای گروه جی-۷ را تشکیل می دهند.
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه امریکا، با نشر اعلامیه ای گفته است که نمایندگان همهء این کشور خواهان عبور مصوون همه شهروندان خارجی و همکاران افغان شان به میدان هوایی کابل شدند که می خواهند آن کشور را ترک کنند.
مقام های ارشد این کشور ها همچنین خواهان راه حلی همه جانبه سیاسی و حراست از حقوق بشر همه شهروندان افغانستان شدند.
به گفته سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده، دپلومات های ارشد کشور های عضو جی-۷ همچنین تاکید کردند که "رابطه جامعه بین المللی با گروه طالبان وابسته به عملکرد آن گروه خواهد بود."
آقای پرایس همچنین گفته است که وزیر خارجه ایالات متحده با نمایندهء اتحادیه اروپا در مورد مبارزه بر ضد دهشت افگنی، تلاش های بشر دوستانه و مهاجرت شهروندان افغانستان نیز صحبت کرد.
جیک سولیوان، مشاور امنیت ملی قصر سفید، گفته است تخلیه شهروندان امریکایی از افغانستان یک "عملیات پر خطر" است.
این مقام ارشد امنیتی رییس جمهور امریکا در مصاحبه ای با ان بی سی نیوز گفته است که مقام های ایالات متحده با گروه طالبان تماس بر قرار کرده اند تا مسیر مصوون را برای شهروندان امریکایی و همکاران افغان شان به میدان هوایی کابل مهیا سازند.
اما آقای سولیوان گفته است که "نمی توانیم به هیچ چیز حساب کنیم."
به گفته مشاور امنیت ملی رییس جمهور ایالات متحده: "ما باید نگران هر احتمال باشیم. یکی از احتمالات که ما بر آن تمرکز داریم، حمله احتمالی دهشت افگنی توسط شاخهء داعش خراسان است" که به گفتهء آقای سولیوان "دشمن قسم خوردهء طالبان است. بنا براین به کارمان ادامه می دهدیم تا خطرات را به حد اقل برسانیم و حد اکثر مردم را توسط طیاره ها بیرون کنیم."
با وجود ازدحام و هرج و مرج در میدان هوایی کابل، مشاور امنیت ملی ایالات متحده به ان بی سی نیوز گفته است که هر شهروند امریکایی که خواهان برگشت به کشور شرا داشته باشد، حکومت امریکا آنان را کمک می کند.
سازمان عفو بین المللی گفته است که گروه طالبان در ماه جولای پس از تصرف ولایت غزنی نه مرد هزاره را به طور دسته جمعی کشتار کردند.
عفو بین المللی روز پنجشنبه ۱۹ آگست (۲۸ اسد) با نشر گزارشی گفته است که پژوهشگران این سازمان در ساحه با شاهدان صحبت کرده و به گفتهء آنان، جنجکویان گروه طالبان این نه اقلیت قومی و مذهبی را بین روز های ۴ تا ۶ جولای ۲۰۲۱ میلادی در قریه موندرخت واقع در ولسوالی مالستان غزنی کشتند.
به گفته یکی از شاهدان، طالبان شش تن آنان را با ضرب مرمی کشتند و سه تن آنان را با شکنجه کشتند به شمول یک مرد که طالبان وی را "با دستمال گردن خودش، خفه کردند."
عفو بین المللی در این گزارش خود نوشته است که این نوع "کشتار وحشیانه" فقط نشانهء اندک از کشتار های است که گروه طالبان در این اواخر مرتکب آن شده اند. به گفته عفو بین المللی، گروه طالبان خدمات موبایل را در اکثر مناطقی که تسخیر کرده اند قطع کرده است و مردم نمی توانند تصاویر و ویدیو های خود را با دیگران شریک سازند.
اگنس کالامارتا، رییس عفو بین المللی، گفته است که اعمال طالبان، گذشتهء این گروه را در ذهن تداعی می کند.
انتونی بلینکین، وزیر خارجه ایالات متحده، روز پنجشنبه ۱۹ آگست (۲۸ اسد) با خوزه مانوئل البارس، وزیر خارجه اسپانیا، در مورد ادامهء هماهنگی متحدین و شرکای خود در مورد اوضاع افغانستان صحبت کرد.
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده، با نشر اعلامیه ای گفته است که دپلومات های دو کشور در مورد تلاش ها برای خروج مصوون شهروندان خارجی و همکاران افغان شان از افغانستان بحث کردند.
در حال حاضر، ایالات متحده و شرکای بین المللی آن تلاش دارند تا شهروندان خارجی و ده ها هزار همکاران افغان آنان را توسط طیاره های نظامی از میدان هوایی کابل بیرون کند.