لینک های دسترسی

Breaking News

موارد ملاریا در پاکستان چهار برابر افزایش یافته است


در آستانه ۲۵ اپریل (۵ ثور) روز جهانی ملاریا، سازمان جهانی صحت از افزایش "بسیار شدید" موارد ابتلا به ملاریا و مرگ و میر ناشی از آن در پاکستان خبر داده اند.

بر اساس گزارش سازمان جهانی صحت، موارد ابتلا به ملاریا در پاکستان در سال گذشته، پس از سیلاب‌های مرگبار که یک سوم آن کشور را زیر آب کرد، چهار برابر افزایش یافته و حدود ۱.۶ میلیون نفر به این بیماری مصاب شده اند.

پیتر ساندز، رییس صندوق جهانی مبارزه با ایدز، توبرکلوز و ملاریا، گفته است که بارندگی شدید در کشور افریقایی مالاوی نیز سبب افزایش واقعات ابتلا به ملاریا در این کشور شده است.

ساندز به خبرگزاری فرانسه گفت: "آنچه ما در پاکستان و مالاوی دیده ایم، شواهد واقعی از تاثیرات تغییر اقلیم بر ملاریا است... ما شاهد افزایش بسیار شدید عفونت‌ها و مرگ و میر ناشی از ملاریا در هر دو کشور بودیم."

ساندز گفت که روز جهانی ملاریا معمولاً فرصتی برای "تجلیل از پیشرفت‌های به دست آمده در راه مبارزه با ملاریا است،" اما امسال این روز فرصتی برای "به صدا درآوردن زنگ خطر" است.

او گفت که افزایش چشمگیر موارد ملاریا ناشی از تغییرات اقلیمی در حال حاضر نیاز به اقدامات عاجل را برای جلوگیری از این بیماری نشان می‌دهد.

به گفتهٔ مقامات صحت، آب‌های ایستادهٔ بجا مانده به دلیل باران‌های شدید و سیلاب‌ها در پاکستان و مالاوی، مکان مساعد را برای پرورش پشه‌های ناقل ملاریا ایجاد کرده است.

ساندز گفت پیشرفت‌هایی در مبارزه با ملاریا صورت گرفته است، اما تاکید کرد که هنوز هم در هر یک دقیقه یک کودک در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست می‌دهد.

در سال ۲۰۲۱، سازمان جهانی صحت اعلام کرد که حدود ۲۴۷ میلیون مورد ابتلا به ملاریا در سراسر جهان و ۶۱۹ هزار مورد مرگ ناشی از آن وجود دارد.

تولید واکسین ضد ملاریا توسط جی اس کی، شرکت دارو سازی بریتانیایی، و تطبیق آن به بیش از یک میلیون کودک در کشورهای گانا، کینیا و مالاوی در سال گذشته، یکی از پیشرفت‌های مبارزه با ملاریا به شمار می‌رود.

واکسین دیگری به نام R21/Matrix-M ساخت دانشگاه اکسفورد بریتانیا، در اوایل این ماه مجوز استفاده در گانا را دریافت کرد.

اما رییس صندوق جهانی مبارزه با ایدز، توبرکلوز و ملاریا هشدار می‌دهد که واکسین نه باید به عنوان "راه حل قطعی" در مبارزه با ملاریا تلقی شود.

او می گوید که به دلیل هزینهٔ گزاف و عدم دسترسی به اندازه کافی واکسین، تشخیص و درمان معمول راه بهتر برای مبارزه با این بیماری است.

کودکان زیر سن پنج سال و زنان باردار نسبت به دیگران در برابر ملاریا بیشتر آسیب پذیر اند، و مرگ و میر ناشی از این بیماری عمدتاً به تشخیص و درمان دیرهنگام مربوط می شود.

XS
SM
MD
LG